Foto Arhiva

SUA: Donald Trump şi-a dictat buletinul de sănătate foarte pozitiv în 2015

Fostul medic din New York al lui Donald Trump a declarat marţi că preşedintele american a dictat personal în 2015 un certificat medical prezentându-l pe cel care nu era încă candidat la învestitura republicană ca fiind cel 'mai sănătos individ', potrivit Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 02.05.2018 - 13:04

'El a dictat întreaga scrisoare. Nu eu am redactat acest buletin', a declarat la CNN Harold Bornstein. Medicul, care nu a putut fi contactat, a spus acelaşi lucru şi pe canalul NBC. Niciun comentariu nu a putut fi obţinut de la Casa Albă.

În acest certificat, semnat de doctorul Bornstein şi publicat la sfârşitul lunii decembrie de către echipa de campanie a lui Trump, se poate citi că presiunea arterială şi rezultatele analizelor de laborator obţinute de Trump sunt 'surprinzător de excelente' şi că 'forţa şi rezistenţa sa fizică sunt extraordinare'.

'Dacă va fi ales, Donald Trump va putea spune, fără echivoc, că este persoana cea mai sănătoasă aleasă vreodată la preşedinţia' SUA, se mai spunea în text.

La postul NBC, medicul a explicat că expresia 'cea mai sănătoasă' persoană relevă 'umorul negru' al lui Donald Trump.

'Trump a dictat scrisoarea, i-am spus ce nu poate să facă', a afirmat Harold Bornstein, care până recent susţinea că a scris acest certificat în grabă, între doi pacienţi.

În acelaşi timp, Bornstein l-a acuzat pe Keith Schiller, o fostă gardă de corp a lui Donald Trump, că i-a căutat prin birou pentru a sustrage dosarul medical al prestigiosului său pacient după ce acesta devenise preşedinte.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, a declarat presei că acest dosar a fost recuperat în cadrul unei 'proceduri operaţionale normale'.

Comentarii