Foto Arhiva

SUA: Donald Trump îi va primi e omologii săi din ţările baltice, pe 3 aprilie

Preşedintele american Donald Trump îi va primi pe omologii săi din ţările baltice: Estonia, Letonia şi Lituania, pe 3 aprilie la Washington, pentru a discuta despre securitate şi cooperare economică, a anunţat joi preşedinţia estonă, transmite AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 22.02.2018 - 13:50

Cei trei şefi de stat, liderele din Estonia, Kersti Kaljulaid, şi Lituania, Dalia Grybauskaite, precum şi omologul lor din Letonia, Raimonds Vejonis,  vor participa cu această ocazie la un forum economic la Washington, a precizat preşedinţia de la Tallinn.

Reuniunea are loc în anul în care Lituania şi Estonia sărbătoresc centenarul independenţei. Letonia, în ce o priveşte, a devenit independentă în 1920. Potrivit lui Lauri Kuusing, consilier pentru afaceri strategice al preşedinţiei estone, întâlnirea prevăzută "confirmă relaţia specială şi buna cooperare dintre ţările baltice şi Statele Unite".

Cele trei ţări sunt pe punctul de a îndeplini obiectivul NATO reafirmat de preşedintele Trump de a creşte la 2% din PIB bugetul apărării, a menţionat consilierul.

Preşedinţii celor trei state baltice s-au mai întâlnit cu Donald Trump la Varşovia, în iulie anul trecut.

Comentarii