4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalSUA: Doi morţi, case inundate în Houston

SUA: Doi morţi, case inundate în Houston

Centrul Naţional pentru Uragane (NHC) din SUA a anunţat joi seara că se aşteaptă până la 45 de centimetri de ploaie în unele zone până vineri după-amiază.

Ed Gonzalez, şeriful comitatului Harris, care include Houston, a confirmat cel de-a doilea deces din cauza furtunii.

El a afirmat că un bărbat şi-a pierdut viaţa după ce a rămas blocat în maşina pe care o conducea şi care a fost luată de ape. Cealaltă victimă a murit electrocutată la sud-est de Houston în timp ce încerca să-şi ducă la adăpost calul.

Aeroportul Intercontinental George Bush din Houston a oprit toate zborurile timp de aproximativ două ore, iar guvernatorul statului Texas, Greg Abbott, a decretat stare de urgenţă în peste zece comitate.

Sute de şoferi au rămas blocaţi în vehicule pe mai multe şosele principale din Houston, care au fost inundate. Pompierii, poliţia şi cetăţeni au mers cu ajutorul bărcilor şi a vehiculelor de teren pentru a salva persoane blocate în case din cauza nivelului apelor în creştere.

Circa 100.000 de persoane au rămas fără energie electrică în Houston şi sud-estul Texasului, conform datelor oferite de companiile de electricitate, în timp ce activitatea la rafinăriile de petrol din zonă a fost încetinită sau oprită.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă