Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

SUA, dispuse să se implice în discuţiile cu talibanii

Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, se află într-o vizită surpriză în Afganistan şi a promis că va susţine eforturile preşedintelui Ashraf Ghani de a începe discuţiile pentru pace cu talibanii. Pompeo a precizat că SUA sunt dispuse să participe, scrie Reuters.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 09.07.2018 - 19:41

Pompeo a declarat că strategia anunţată anul trecut de preşedintele Donald Trump, de a trimite mai mulţi soldaţi pentru a mări presiunea pe talibani, funcţionează  şi i-a asigurat pe afgani că îi vor susţine "în lupta lor de a-şi elibera ţara şi poporul”.

„Strategia transmite un mesaj clar către talibani, că nu ne pot face să aşteptăm”, a adăugat Pompeo.

Ghani a declarat într-o conferinţă de presă comună cu Pompeo că este necesar să se progreseze cu precauţie.

„Dacă vom crede că o criză de 40 de ani poate fi încheiată într-o zi, nu suntem realişti”, a afirmat el.

Pompeo a readus în discuţie o ofertă a Statelor Unite de a participa la discuţii directe cu talibanii. Ei au respins negocierile cu ceea ce consideră a fi un guvern ilegitim susţinut de Occident şi au cerut discuţii directe cu Washingtonul.

Secretarul de Stat a declarat că procesul de pace va fi condus de afgani dar Statele Unite vor fi pregătite să participe pentru a rezolva diferenţele de opinii. El a subliniat şi că va fi nevoie de susţinerea ţărilor vecine.

„Rolul american va fi important aici dar nu putem conduce discuţiile de pace, nu putem rezolva această problemă din afară”, a precizat el.

Comentarii

loading...