Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

SUA: blocarea guvernului, evitată printr-un proiect de cheltuieli de 1.300 miliarde de dolari

Liderii din Congresul Statelor Unite au convenit miercuri noaptea un proiect de cheltuieli în valoare de 1.300 de miliarde de dolari, care prevede finanţarea activităţilor guvernului până în luna octombrie.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 22.03.2018 - 14:44

Astfel, se pune capăt negocierilor prelungite care au lăsat parlamentarilor un timp limitat pentru adoptarea proiectului, înainte ca actuala finanţare să expire la sfârşitul acestei săptămâni, relatează Wall Street Journal.

Suţinut de cei mai importanţi patru lideri ai Congresului, proiectul majorează cheltuielile pentru armată şi o gamă largă de programe interne şi oferă victorii politice pentru ambele partide, republican şi democrat.

Proiectul va pune în practică prima parte a acordului pentru buget pe termen de doi ani adoptat luna trecută, al treilea astfel de acord încheiat de parlamentari pentru eliminarea limitelor impuse cheltuielilor în 2011.

Congresmenii vor avea la dispoziţie numai două zile pentru a analiza şi adopta proiectul de 2.232 de pagini, înainte de expirarea actualului acord de finanţare a guvernului, sâmbătă la ora 12.00 a.m. (ora locală).

Negocierile au fost complicate de discuţiile legate de politica imigraţiei, pieţele pentru asistenţa medicală, controlul armelor şi finanţarea infrastructurii.

”Niciun proiect de o astfel de mărime nu este perfect. Dar această lege rezolvă priorităţi importante şi ne face mai puternici pe plan intern şi în străinătate”, a declarat preşedintele Camerei Reprezentanţilor, republicanul Paul Ryan, potrivit news.ro.

Comentarii