14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalSUA: Autorităţile dărâmă prototipurile de zid de la frontiera mexicană

SUA: Autorităţile dărâmă prototipurile de zid de la frontiera mexicană

Echipaţi cu utilaje, muncitori în construcţie au doborât şapte porţiuni de zid şi nu au mai lăsat decât una, făcută din metal, pe care nu au putut-o distruge.

Aceste prototipuri au devenit embleme ale faimosului zid pe care Donald Trump a promis că îl va ridica la frontiera de sud a SUA cu obiectivul anunţat de opri imigraţia ilegală şi traficul de droguri.

Administraţia americană a explicat că aceste prototipuri şi-au îndeplinit funcţia, care a constat în a explora noi aspecte şi caracteristici pentru zidul de la frontieră. Administraţia a adăugat că un nou zid va fi construit în locul acestor prototipuri.

Mulţi turişti care ajung la Tijuana trec prin respectivul cartier pentru a observa aceste prototipuri, pe care preşedintele Trump a venit la rândul său să le vadă în martie 2018.

Dorinţa lui Donald Trump de a construi un zid de-a lungul frontierei americano-mexicane, una din promisiunile sale de campanie emblematice, a generat recent o criză politică la Washington, cu cel mai lung ‘shutdown’ (închiderea parţială a administraţiei) din istorie, de 35 de zile.

În contextul în care Camera Reprezentanţilor, cu o majoritate democrată de la alegerile de mijloc de mandat din noiembrie, a refuzat să finanţeze această construcţie, preşedintele a decretat “urgenţă naţională” pentru a o duce la bun sfârşit. Camera inferioară a respins totuşi această decizie marţi, iar 16 state americane au lansat o luptă judiciară împotriva acestei ‘urgenţe naţionale’.

Cele mai citite

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă