SUA au lansat atacuri cibernetice asupra Iranului

Statele Unite lansaseră atacuri cibernetice asupra Iranului, urmârind anihilarea sistemelor sale de lansare a rachetelor, cu puțin timp înainte de momentul în care s-ar fi declanșat atacul aerian asupra acestei țări.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 23.06.2019 - 12:56

Informația referitoare la atacul cibernetic a fost dezvăluită, sâmbătă, de presa din SUA, dar atacul cibernetic ar fi avut loc joi - probabil pentru a pregăti atacul aerian al SUA asupra Iranului.

Despre acel atac aerian, președintele Trump anunțase, vineri, că l-a anulat cu doar 15 minute înainte să se declanșeze. Atacul anulat în ultima clipă ar fi fost un răspuns al SUA după ce Iranul a doborât o dronă americană deasupra Golfului Persic - dronă despre care Iranul susținea că executa o misiune de spionaj - și după ce Iranul ar fi atacat două petroliere occidentale, în Marea Oman.

Președintele Trump a anunțat, pe internet, că aparatul aerian american fară oameni la bord (UAV) ar fi fost doborâtă de Iran în cursul zilei de luni, deasupra apelor internaționale - adică nu în spațiul aerian al Iranului.

Sistemele electronice anihilate, joi, de atacul cibernetic al SUA erau cele care comandau lansatoarele de rachete ale Iranului și care comunicau cu sateliţii.

Comentarii