SUA anunță că impunerea unor noi sancțiuni împotriva Rusiei este inevitabilă

Sancţiuni împotriva Rusiei pentru amestecul în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016 ar putea fi impuse în curând, a declarat marţi directorul Serviciului Naţional de Informaţii din SUA, Dan Coats, într-o audiere în Comisia pentru forţele armate din Senatul SUA.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 07.03.2018 - 09:08

Dan Coats a afirmat că Ministerul de Finanţe al SUA va impune sancţiuni financiare posibil "în termen de o săptămână" împotriva a 13 cetăţeni ruşi inculpaţi luna trecută pentru fraudă şi presupusa "manipulare" a social media în favoarea candidatului republican la alegerile prezidenţiale din 2016, Donald Trump.

Sancţiunile îi vor viza "pe acei indivizi care au fost complici la aceste fapte", a declarat directorul comunităţii naţionale de informaţii americane în Senat.

El a subliniat că măsurile financiare prevăzute "merg dincolo" de cei 13 cetăţeni ruşi acuzaţi de procurorul Robert Mueller, numit anul trecut de Ministerul de Justiţie american pentru a conduce o anchetă privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA şi posibile legături cu campania lui Trump.

Agenţiile americane de informaţii au afirmat din 2016 că atacurile informatice asupra unor ţinte politice şi a altor activităţi legate de alegerile din SUA au fost dirijate de Moscova.

Congresul SUA a adoptat anul trecut o lege privind impunerea de sancţiuni împotriva Rusiei însă administraţia Donald Trump trebuie să desemneze în mod oficial persoanele şi identităţile vizate de această măsură.

Ministrul de finanţe american Steve Mnuchin, care a depus mărturie marţi într-o comisie din Camera Reprezentanţilor, a declarat că desemnarea acestor persoane necesită "un volum de muncă enorm".

El a spus că se aşteaptă ca "în următoarele câteva săptămâni să putem impune sancţiuni împotriva Rusiei" în conformitate cu legea din 2017.

"Pot să vă asigur că, în discuţiile mele cu preşedintele, el şi-a exprimat sprijinul deplin pentru munca pe care o desfăşurăm", a spus Mnuchin, citat de AGERPRES.

Comentarii