Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

SUA a comunicat Greciei poziţia lor fermă referitoare la petrolierului Adrian Darya 1

Statele Unite au comunicat Greciei "poziţia lor fermă" referitoare la sprijininul petrolierului iranian care a pornit spre Grecia după ce autorităţile din Gibraltar au ridicat sechestrul aplicat pe 4 iulie, ne spune Reuters.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 20.08.2019 - 18:17

Orice eforturi de a acorda asistenţă petrolierului ar putea fi considerate drept acordare de sprijin material unei organizaţii înscrise de SUA pe lista organizaţiilor teroriste, ceea ce ar putea avea consecinţe în privinţa imigraţiei şi potenţiale consecinţe infracţionale, conform sursei citate.

Conform sursei citate, Statele Unite au transmis guvernului grec, precum şi tuturor porturile din Marea Mediterană, "poziţia lor fermă" în privinţa acordării de facilităţi petrolierului iranian.

Petrolierul Grace 1, redenumit Adrian Darya 1, a părăsit duminică seara zona Gibraltarului. Conform datelor furnizate de sistemul de localizarea a navelor Refinitv, luni petrolierul iranian se îndrepta spre Kalamata, Grecia, unde este programat să sosească duminică.

Oficialul citat de Reuters a reiterat poziţia SUA, potrivit căreia cargoul iranian susţine Gărzile Revoluţionare Islamice prin transportarea de petrol în Siria.

În acelaşi timp, într-un interviu televizat acordat luni, secretarul de stat american Mike Pompeo a calificat drept regretabilă decizia prin care petrolierului i s-a permis să părăsească Gibraltarul.

"Este regretabil că s-a întâmplat asta", a declarat Pompeo pentru Fox News. Şeful diplomaţiei americane a adăugat că dacă Iranul reuşeşte să obţine profit de pe urma încărcăturii sale petroliere, atunci Corpul Gărzilor Revoluţionare Islamice va avea "mai mulţi bani, mai multă avere, mai multe resurse pentru a-şi continua campania de teroare".

Comentarii

loading...