Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

SUA : 8 minute, 46 de secunde - reculegere în memoria lui George Floyd

Un moment de reculegere de opt minute şi 46 de secunde a fost ţinut joi în cadrul ceremoniei care a avut loc la Universitatea creştină North Central din Minneapolis în memoria lui George Floyd, un afro-american ucis pe 25 mai de un poliţist alb, informează Agerpres.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

05.06.2020 - 10:00

Atât timp a ţinut poliţistul genunchiul pe gâtul bărbatului afro-american, în vârstă de 46 de ani, care a murit prin asfixiere în timpul arestării sale, un eveniment care a provocat un val istoric de furie în Statele Unite.

Este timpul ca poliţia şi justiţia americană să dea socoteală pentru moartea unor afro-americani, a declarat, în cadrul ceremoniei, reverendul Al Sharpton, un susţinător al drepturilor civice.

"A sosit momentul să se dea socoteală în cadrul sistemului judiciar", a spus el, referindu-se la situaţia din SUA. George Floyd a fost ucis de ''pandemia rasismului şi a discriminării'', a declarat joi avocatul familiei lui George Floyd în cadrul ceremoniei din Minneapolis .

"Nu a fost pandemia de coronavirus cea care l-a ucis pe George Floyd (...), a fost pandemia prea comună din Statele Unite a rasismului şi discriminării cea care l-a ucis pe George Floyd", a subliniat Ben Crump.

Printre invitaţii la ceremonie s-au aflat Roxie Washington, mama fiicei lui George Floyd, Martin Luther King III, fiul simbolului luptei pentru drepturile civice ale minorităţii de culoare din Statele Unite, reverendul Jesse Jackson, un alt reprezentant al comunităţii, şi senatoarea democrată de Minnesota, Amy Klobuchar.

Trupul neînsufleţit al lui George Floyd a fost transportat la universitate în cursul dimineţii. La trecerea cortegiului, şeful poliţiei din Minneapolis, Medaria Arradondo, a pus un genunchi pe pământ, un gest simbolic pentru a denunţa violenţa poliţiei împotriva afro-americanilor.

O altă ceremonie de omagiere a lui George Floyd este prevăzută sâmbătă la Raeford, în statul său natal Carolina de Nord, iar funeraliile vor avea loc luni la Houston, în Texas, unde a locuit înainte de a se stabili la Minneapolis, în nordul ţării. Ultima ceremonie va avea loc marţi într-un cadru privat.

Comentarii

loading...