Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

SUA: 11 pasageri americani au dat în judecată Aeromexico

Unsprezece pasageri americani care au supravieţuit accidentului aviatic produs pe 31 iulie în nordul Mexicului au intentat proces la Chicago împotriva companiei aeriene mexicane Aeromexico, potrivit unei declaraţii a biroului de avocaţi Corboy&Demetrio, relatează marţi Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 07.08.2018 - 11:07

Avionul Embraer-190, cu 103 persoane la bord, s-a prăbuşit în nordul Mexicului la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Durango. Toţi pasagerii şi membri echipajului au supravieţuit, ieşind din avion înainte ca acesta să ia foc.

Cel puţin 65 de pasageri erau cetăţeni americani, între care numeroşi locuitori din zona Chicago.

"Toţi cei care s-au aflat în avion au dreptul să ştie exact ce a provocat prăbuşirea aparatului de zbor. Un avion nu cade pur şi simplu din cer pentru că plouă torenţial", a spus Thomas A. Demetrio cofondator al Corboy&Demetrio.

Aeromexico nu a răspuns solicitării Reuters de a comenta acest caz.

Luis Gerardo Fonseca, directorul autorităţii aeronautice civile din Mexic, a declarat luni pentru Radio Formula că motivele prăbuşirii avionului sunt în curs de investigare.

Nu mai puţin de 66 de de accidente în mare parte minore şi alte 173 de incidente s-au produs în ţară în 2017, potrivit Asociaţiei piloţilor de avion din Mexic (CPAM).

Ultimul accident grav s-a produs în 2000, când un avion Aerocaribe s-a prăbuşit în sudul statului Chiapas şi 19 oameni şi-au pierdut viaţa.

Comentarii