Stupoare în Slovacia: mii de oameni protestează față de eliberarea suspecților în cazul Jan Kuciak

Jurnalistul Jan Kuciak, în vârstă de 27 de ani, a fost împușcat mortal, împreună cu logodnica sa, în timp ce acesta investiga de ceva timp legăturile dintre politicienii corupţi din Slovacia şi mafia italiană.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 04.03.2018 - 07:51

Opinia publică a fost scandalizată după ce autoritățile au anunțat că toți cei şapte suspecţi arestaţi în legătură cu asasinarea jurnalistului slovac au fost eliberați, informează BBC.

Comunicatul poliţiei care anunță acest lucru justifică acestasta prn faptul că nu au fost găsite dovezi noi în 48 de ore, perioada maximă în care ar fi putut fi reţinuţi. Unul dintre suspecţi este un cetăţean italian care a făcut afaceri în trecut cu oficiali apropiaţi ai prim-ministrului Robert Fico. Vineri, în toată ţara, mii de oameni au mărşăluit, în ciuda temperaturilor scăzute, pentru a protesta faţă de asasinarea jurnalistului.

În Bratislava, protestatarii au afişat poze cu cele două victime şi un banner pe care scria: „Un atac asupra jurnaliştilor este un atac asupra noastră, a tuturor”. Preşedintele Andrej Kiska a luat parte la un minut de reculegere alături de protestatari, estimaţi a fi între 10.000 şi 20.000. Unul dintre protestatari a declarat pentru Reuters: „Este o mizerie peste tot aici ... şi noi, oamenii de rând, trebuie să o suportăm”.

Unii dintre protestatari s-au îndreptat spre biroul prim-ministrului pentru a cere demisia guvernului. Kuciak a susţinut în investigaţiile sale că oameni de afaceri italieni care au legătură cu gruparea mafiotă Ndrangheta din Calabria au comis fraude cu fonduri europene în estul Slovaciei, conform news.ro.

Comentarii