13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalStudenții unei universități italiene vor susține examenele într-o livadă de măslini

Studenții unei universități italiene vor susține examenele într-o livadă de măslini

Acest scenariu ideal îi aşteapă pe studenţii Ciufelli Agricultural Institute care, din cauza crizei coronavirusului, nu vor mai susţine examene în spaţii închise nesigure şi impracticabile.

În campusul cu o suprafaţă de 75 de hectare al acestei şcoli, situate chiar în apropierea oraşului medieval Todi, şapte profesori şi un student au făcut o repetiţie pentru modul în care se vor desfăşura examenele orale programate pentru luna viitoare.

În Italia, toţi studenţii dau atât examene orale, cât şi scrise pentru a-şi obţine diploma universitară. În mod obişnuit, toate aceste examinări sunt susţinute în spaţii închise, dar anul acesta, examenele scrise au fost anulate pentru a evita aglomerarea studenţilor în clase.

Echipa de conducere a institutului a mutat toate examenele orale importante în aer liber.

Profesorii, echipaţi cu măşti de protecţie, s-au aşezat la mesele pentru picnic dispuse în formă de ”U” în jurul lui Matteo Lenticchia, un student în vârstă de 19 ani, care a răspuns unei serii de întrebări ipotetice despre lapte, brânză, siguranţa alimentară, modele de consum şi distribuţie.

”Pe de o parte, faptul că eşti în aer liber, în mijlocul naturii, te relaxează”, a spus Lenticchia. ”Este mult mai relaxant să auzi sunetul păsărilor decât cel al maşinilor sau traficul din oraş”.

Pe parcursul celor cinci ani de studiu şi a unei programe practice, studenţii învaţă despre toate aspectele agriculturii: cum să administreze o fermă, să îngrijească animalele, să testeze tipurile de sol şi plante şi chiar cum să utilizeze dronele pentru a monitoriza umiditatea din sol.

Umbria, o regiune din centrul Italiei, este faimoasă pentru producţia sa de linte (”lenticchie”, în italiană). Matteo Lenticchia, ai cărui strămoşi au fost cel mai probabil cultivatori de linte, are agricultura în sânge.

Cele mai citite

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă