Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Studenții unei universități italiene vor susține examenele într-o livadă de măslini

Studenţii unui institut din Italia vor susţine probele orale ale examenelor de sfârşit de an la mese de picnic, sub cerul liber, într-o livadă de măslini dintr-o zonă rurală situată în regiunea italiană Umbria.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 27.05.2020 - 18:59

Acest scenariu ideal îi aşteapă pe studenţii Ciufelli Agricultural Institute care, din cauza crizei coronavirusului, nu vor mai susţine examene în spaţii închise nesigure şi impracticabile.

În campusul cu o suprafaţă de 75 de hectare al acestei şcoli, situate chiar în apropierea oraşului medieval Todi, şapte profesori şi un student au făcut o repetiţie pentru modul în care se vor desfăşura examenele orale programate pentru luna viitoare.

În Italia, toţi studenţii dau atât examene orale, cât şi scrise pentru a-şi obţine diploma universitară. În mod obişnuit, toate aceste examinări sunt susţinute în spaţii închise, dar anul acesta, examenele scrise au fost anulate pentru a evita aglomerarea studenţilor în clase.

Echipa de conducere a institutului a mutat toate examenele orale importante în aer liber.

Profesorii, echipaţi cu măşti de protecţie, s-au aşezat la mesele pentru picnic dispuse în formă de ''U'' în jurul lui Matteo Lenticchia, un student în vârstă de 19 ani, care a răspuns unei serii de întrebări ipotetice despre lapte, brânză, siguranţa alimentară, modele de consum şi distribuţie.

''Pe de o parte, faptul că eşti în aer liber, în mijlocul naturii, te relaxează'', a spus Lenticchia. ''Este mult mai relaxant să auzi sunetul păsărilor decât cel al maşinilor sau traficul din oraş''.

Pe parcursul celor cinci ani de studiu şi a unei programe practice, studenţii învaţă despre toate aspectele agriculturii: cum să administreze o fermă, să îngrijească animalele, să testeze tipurile de sol şi plante şi chiar cum să utilizeze dronele pentru a monitoriza umiditatea din sol.

Umbria, o regiune din centrul Italiei, este faimoasă pentru producţia sa de linte (''lenticchie'', în italiană). Matteo Lenticchia, ai cărui strămoşi au fost cel mai probabil cultivatori de linte, are agricultura în sânge.

Comentarii

loading...