Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Stejarul plantat de Macron şi Trump la Casa Albă, în carantină

Stejarul oferit preşedintelui american Donald Trump de către omologul său francez Emmanuel Macron, dar care a dispărut din grădina Casei Albe, unde a fost plantat, se află în carantină, a anunţat ambasadorul francez la Washington, relatează BBC News.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 30.04.2018 - 12:45

Cei doi şefi de stat au plantat săptămâna trecută stejarul, care provine de pe un câmp de luptă - situat în nord-estul Franţei - din Primul Război Mondial.

Macron a declarat că arborele va aminti ”aceste legături care ne unesc”.

Însă un fotograf de la Reuters a pozat sâmbătă doar un petec de iarbă galbenă pe locul unde a fost plantat arborele. Stejarul european provine de pe câmpul Bătăliei Belleau Wood, care s-a purtat în vara lui 1918. Aproape 2.000 de militari americani au murit în această bătălie, la nord-est de Paris.

Arborele a dispărut la doar patru zile după ce a fost plantat. În lipsa unui anunţ oficial, pe Internet au început să circule tot felul de zvonuri.

Postul francez de radio Franceinfo citează site-ul de grădinărit gerbaud.com, potrivit căruia acest tip de stejar se plantează toamna, iar astfel i s-a dat timp să-i crească rădăcinile ”pentru a înfrunta mai bine seceta din vară”.

”Arborele ar putea să reapară în octombrie”, speculează Franceinfo.

Ambasadorul francez Gerard Araud a anunţat ulterior că arborele a fost plasat în carantină.

El a încercat să liniştească îngrijorări cu privire la faptulcă arborele nu va mai fi replantat.

Rădăcinile, a precizat el, i-au fost învelite în plastic.

Potrivit site-ului vămii americane (US Customs and Border Protection), plante străine ”menite creşterii (în vederea multiplicării) necesită un certificat fitosanitar” înainte să fie aduse în ţară.

Cadoul preşedintelui Franţei a devenit rapid subiect de senzaţie, iar o fotografie a celor doi preşedinţi punând pământ cu lopeţi aurite la rădăcina stejarului au devenit virale.

Comentarii

loading...