13.5 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInternaționalStejarul plantat de Macron şi Trump la Casa Albă, în carantină

Stejarul plantat de Macron şi Trump la Casa Albă, în carantină

Cei doi şefi de stat au plantat săptămâna trecută stejarul, care provine de pe un câmp de luptă – situat în nord-estul Franţei – din Primul Război Mondial.

Macron a declarat că arborele va aminti ”aceste legături care ne unesc”.

Însă un fotograf de la Reuters a pozat sâmbătă doar un petec de iarbă galbenă pe locul unde a fost plantat arborele. Stejarul european provine de pe câmpul Bătăliei Belleau Wood, care s-a purtat în vara lui 1918. Aproape 2.000 de militari americani au murit în această bătălie, la nord-est de Paris.

Arborele a dispărut la doar patru zile după ce a fost plantat. În lipsa unui anunţ oficial, pe Internet au început să circule tot felul de zvonuri.

Postul francez de radio Franceinfo citează site-ul de grădinărit gerbaud.com, potrivit căruia acest tip de stejar se plantează toamna, iar astfel i s-a dat timp să-i crească rădăcinile ”pentru a înfrunta mai bine seceta din vară”.

”Arborele ar putea să reapară în octombrie”, speculează Franceinfo.

Ambasadorul francez Gerard Araud a anunţat ulterior că arborele a fost plasat în carantină.

El a încercat să liniştească îngrijorări cu privire la faptulcă arborele nu va mai fi replantat.

Rădăcinile, a precizat el, i-au fost învelite în plastic.

Potrivit site-ului vămii americane (US Customs and Border Protection), plante străine ”menite creşterii (în vederea multiplicării) necesită un certificat fitosanitar” înainte să fie aduse în ţară.

Cadoul preşedintelui Franţei a devenit rapid subiect de senzaţie, iar o fotografie a celor doi preşedinţi punând pământ cu lopeţi aurite la rădăcina stejarului au devenit virale.

Cele mai citite

Cluburile participante în noul format al Champions League vor primi și mai mulți bani. Anunțul UEFA

UEFA le-a transmis federaţiilor membre şi cluburilor modul detaliat în care vor fi repartizaţi banii în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, care se va...

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...

Florida: Ron de Santis a semnat un proiect de lege care va interzice minorilor sub 14 ani să aibă conturi de rețele sociale

Guvernatorul republican al statului Florida, Ron de Santis, a semnat, luni, un proiect de lege care va interzice minorilor de sub 14 ani sa...
Ultima oră
Pe aceeași temă