34 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăInternaționalŞtefan Bănică a primit trofeul "Artistul anului 2012" la Premiile Muzicale Radio...

Ştefan Bănică a primit trofeul „Artistul anului 2012” la Premiile Muzicale Radio România

Ştefan Bănică a primit trofeul pentru „Artistul anului 2012”, la cea de-a XI-a ediţie a Premiilor Muzicale Radio România, care a avut loc duminică seară, la Sala Radio din Bucureşti, informează Mediafax.

Ca la fiecare început de primăvară, Radio România a premiat, într-un spectacol de gală, cele mai importante performanţe înregistrate anul trecut, lansările de single-uri, albume şi videoclipuri, concertele şi turneele de anvergură, hiturile, prezenţele în festivaluri şi topurile autohtone şi internaţionale, distincţiile obţinute, campaniile, competiţiile şi participările la evenimente speciale.

Pe scena evenimentului, au urcat rând pe rând, în concert live: Andra şi What’s Up împreună cu trupa Zero, Keo şi Mircea Baniciu, Holograf, Connect-R, Zoia Alecu, Poesis, Direcţia 5, Vunk şi Ştefan Stan, potrivit informaţiilor postate pe site-ul Radio România Actualităţi.

Trofeul pentru „Artistul anului 2012” a revenit lui Ştefan Bănică. Premiul i-a fost înmânat cântăreţului de către preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu.

La gala Premiilor Muzicale Radio România, Ştefan Bănică a câştigat şi premiul pentru cel mai bun interpret, dar şi cel pentru cel mai bun album pop, pentru discul „Altceva”.

Cântecul anului 2012 a fost desemnat „Vara nu dorm”, interpretat de Connect-R.

Totodată, cea mai bună interpretă a anului 2012 a fost desemnată Loredana, în timp ce Marius Moga a primit distincţia pentru cel mai bun compozitor.

Andra a fost desemnată cel mai bun artist pop-dance, iar trupa Vunk a primit premiul pentru cel mai bun artist pop-rock. Vunk a primit şi distincţia pentru cel mai bun album pop-rock, pentru „Nu scapă nimeni!”.

Melodia „Dead man walking”, interpretată de Smiley, a primit titlul de cel mai bun cântec pop-dance, în timp ce „O fată ca ea” al trupei Direcţia 5 a fost desemnat cel mai bun cântec pop-rock.

În schimb, premiul pentru cel mai bun mesaj a fost decernat piesei „Acasă”, de Keo şi Mircea Baniciu.

Titlul de cel mai bun artist folk a fost înmânat trupei Poesis, care a primit şi premiul pentru cel mai bun album folk – „Creanga de aur”. Totodată, piesa „Printre lupi” de Zoia Alecu a primit premiul pentru cel mai bun cântec folk.

Ştefan Stan a primit premiul pentru cel mai bun debut al anului 2012, în timp ce Mădălina Cernat, în vârstă de 13 ani, a primit premiul Radio România Junior.

Totodată, au fost acordate trei premii speciale: două trofee de excelenţă, artistei Angela Similea, respectiv compozitorului Paul Urmuzescu, precum şi trofeul pentru artistul cel mai difuzat la Radio România în anul 2012 (trupa Holograf).

De pe scena ediţiei a XI-a a Premiilor Muzicale Radio România au lipsit Loredana, aflată în turneu naţional, Marius Moga şi Smiley, plecaţi în SUA.

Seara s-a încheiat cu un recital susţinut de Ştefan Bănică, care a fost acompaniat de The 50-‘s şi Rock’n Roll Band.

Gala a fost prezentată de actorii Ilinca Goia şi Marius Manole.

Juriul de specialitate a fost alcătuit din jurnalişti ai Redacţiei Muzicale, realizatori, reporteri şi colaboratori permanenţi ai Societăţii Române de Radiodifuziune: Gabriel Marica, Titus Andrei, Ştefan Naftanailă, Bogdan Pavlică, Mihai Elekeş, Mihai Cosmin Popescu, Georgeta Cernat, Cristi Marica, Robert Ionescu, Camelia Banţa, Nicolae Gagiu, Patricia Jipescu, Dora Vişan, Florin Silviu Ursulescu, Liviu Zamora, Andrei Partoş, Octavian Ursulescu şi coordonatoarea proiectului, Gabriela Scraba.

Premiile Muzicale Radio România au fost transmise în direct pe Radio România Actualităţi, Radio România Internaţional şi TVR 1.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă