6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalStatul Islamic revendică atentatul sinucigaş împotriva şcolii militare din Kabul

Statul Islamic revendică atentatul sinucigaş împotriva şcolii militare din Kabul

”Explozia a avut loc la prânz (ora 7,30 GMT), aproape de poarta de intrare în Universitatea Mareşal Fahim, la marginea şoselei”, a indicat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Kabul, Firdaws Faramarz. Atacatorul kamikaze, care mergea pe jos, ”a fost reperat de un soldat şi şi-a detonat încărcătura înainte de a-şi atinge ţinta”, a explicat el.

Potrivit celui mai recent bilanţ, şase persoane au murit şi alte 16 au fost rănite, potrivit lui Faramarz.

Atentatul, survenit la o oră când numeroşi cadeţi părăsesc instituţia în această perioadă de Ramadan, a fost revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic, potrivit site-ul american Site, specializat în supravegherea grupărilor islamiste şi extremiste.

SI a afirmat că a omorât ”50 studenţi militari”.

Academia militară naţională afgană, înfiinţată în 2005, formează ofiţeri superiori ai armatei. O mare anexă a universităţii adăposteşte o bază ultrasecurizată cu numeroşi soldaţi ai NATO care îi instruiesc pe cadeţii afgani.

Mai multe atacuri cu grenadă sau executate de oameni înarmaţi circulând pe motociclete au vizat în ultimele săptămâni poliţişti în capitală, în timp ce talibanii şi SUA se află de mai multe luni în convorbiri de pace.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă