Statul California declară stare de urgenţă bugetară din cauza Covid-19

Guvernatorul statului California, Gavin Newsom, a declarat stare de urgenţă bugetară în cel mai populat stat american, din cauza cheltuielilor şi crizei economice provocate de pandemia de Covid-19, transmite Reuters, via News.ro.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 26.06.2020 - 12:16

Declararea stării de urgenţă bugetară permite statului să acceseze un fond creat pentru situaţii dificile. California anticipează un deficit bugetar de 54,3 miliarde de dolari din cauza costurilor mari şi a scăderii veniturilor provocate de pandemie.

Potrivit unui acord convenit cu parlamentarii statului, California va folosi în următorii trei ani aproximativ 16 miliarde de dolari dintr-un fond pentru situaţii dificile, pentru susţinerea bugetului, a declarat H.D. Palmer, un purtător de cuvânt al departamentului financiar al guvernatorului.

Departamentul financiar anticipează un declin de 25,5% al taxelor din veniturile personale colectate de stat, o scădere de 27% a taxelor pe vânzări şi o reducere de 23% a veniturilor din txe corporative.

În plus, California anticipează că cheltuielile din 2020 vor depăşi aşteptările din cauza cheltuielilor legate de pandemia de coronavirus, de aproximativ 13 miliarde de dolari.

Comentarii