Statele Unite vor impune noi sancțiuni Rusiei în cazul Skripal

Departamentul de Stat al SUA a anunțat că va impune o nouă serie de sancțiuni Rusiei deoarece a ajuns la concluzia că aceasta este responsabilă de atacul chimic împotriva fostului spion Serghei Skripal și fiicei sale din martie

Mihai Cernea 0 comentarii

08.08.2018 - 23:11

Miercuri seara (ora României), purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Heather Nauert, a declarat că Rusia va primi noi sancțiuni americane în jurul datel de 22 august. Motivul: Departamentul de Stat consideră că are dovezi îndeajuns de credibile că Federația Rusă a fost implicată în cazul Skripal.

„Statele Unite au determinat că (..) guvernul Federației Ruse a folosit arme biologice sau chimice, încălcând legea internațională, sau a folosit arme letale chimie sau biologice împotriva propriilor cetățeni,” a declarat purtătorul de cuvânt într-un comunicat oficial de presă, citat de Reuters.

Sancțiunile vor fi structurate în două tranșe, prima dintre acestea afectând exporturile în Rusia de bunuri sensibile din punctul de vedere al securității naționale, informează Reuters.

 

Comentarii