Foto: Ambasada SUA în Republica Moldova

Statele Unite o felicită pe Maia Sandu și o avertizează că trebuie să apere integritatea țării

Statele Unite o felicită pe Maia Sandu pentru câștigarea alegerilor prezidențiale și o avertizează că trebuie să apere integritatea teritorială a Republicii Moldova.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 16.11.2020 - 18:40

Statele Unite au felicitat-o, luni, pe Maia Sandu pentru câștigarea alegerilor prezidențiale dar au avertizat-o că trebuie să apere suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova.

Mesajul a fost postat pe contul de Facebook al Ambasadei Republicii Moldova la Chișinău.

Anterior, la data de 15 noiembrie, angajați ai Ambasadei SUA, inclusiv ambasadorul Dereck J. Hogan, participaseră, în calitate de observatori, la procesul electoral din mai multe secții de votare din Republica Moldova.

"Statele Unite o felicită pe Maia Sandu pentru realizarea istorică de a fi aleasă în calitate de prima femeie Președinte a Republicii Moldova. Începând cu 1991, Statele Unite au fost un partener devotat al Republicii Moldova. Am sprijinit poporul Republicii Moldova în eforturile depuse de acesta pentru a-și consolida democrația și a construi un viitor mai prosper pentru propria țară. Liderii Republicii Moldova ar trebui acum să conlucreze pentru a face față continuei pandemii de COVID-19, pentru a dezvolta economia Republicii Moldova, pentru a-i consolida instituțiile democratice și pentru a-i apăra suveranitatea și integritatea teritorială. Statele Unite vor sprijini cu fermitate aceste eforturi", precizează mesajul transmis de Ambasada Statelor Unite la Chișinău.

 

Comentarii