Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Statele Unite lovesc, încă o dată, în Uniunea Europeană

SUA au respins o solicitare europeană comună de a nu pedepsi companiile europene pentru că fac afaceri în Iran, au declarat marţi surse din cadrul guvernului francez, relatează DPA.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 18.07.2018 - 08:48

Guvernul american a răspuns la o scrisoare trimisă pe 4 iunie, susţin sursele citate, şi nu a oferit răspunsuri pozitive la niciuna dintre solicitările pe care le conţinea.

Miniştrii de externe, de finanţe şi ai economiei din Germania, Marea Britanie şi Franţa au făcut în această misivă un apel comun către secretarul de stat american Mike Pompeo şi şeful trezoreriei Steven Mnuchin, solicitând exceptarea de la sancţiunile americane a companiilor cu sediul în UE care au făcut afaceri în Iran de la începutul lui 2016.

În mai, preşedintele american Donald Trump a retras SUA din acordul nuclear semnat în 2015 între Iran şi alte puteri mondiale, care prevede monitorizarea programului nuclear şi prevenirea producerii de arme atomice în Iran, în schimbul ridicării sancţiunilor economice.

În pofida deciziei lui Trump, celelalte puteri care au încheiat acordul - Marea Britanie, Franţa, Germania, China şi Rusia - au încercat să ţină înţelegerea în viaţă.

După retragerea din acord, Trump a anunţat un nou set de sancţiuni împotriva Republicii Islamice. Ca parte a acestor sancţiuni, companiile europene riscă penalităţi severe dacă fac afaceri în Iran şi în acelaşi timp operează şi în SUA.

Comentarii

loading...