5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăInternaționalStatele Unite exprimă scepticism privind retragerea trupelor Rusiei din Siria

Statele Unite exprimă scepticism privind retragerea trupelor Rusiei din Siria

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat luni diminuarea semnificativă a efectivelor militare care au participat la operaţiunile antiteroriste din Siria.

Însă Departamentul american al Apărării a semnalat marţi seară că nu există reduceri semnificative ale efectivelor Rusiei.

“Nu există reduceri semnificative ale trupelor combatante ruse din Siria, în pofida anunţurilor”, a declarat Adrian Rankine-Galloway, un purtător de cuvânt al Pentagonului.

Anterior, un alt oficial din cadrul Pentagonului a exprimat scepticism în legătură cu anunţul Administraţiei de la Moscova. “De cele mai multe ori, anunţurile Rusiei privind retragerea trupelor nu corespund în realitate cu diminuarea efectivelor”, a declarat oficialul american, citat de ediţia germană a agenţiei Reuters.

Rusia oferă susţinere politică şi militară Administraţiei Bashar al-Assad în conflictul cu grupuri insurgente şi teroriste.

În urmă cu câteva luni, Ucraina a acuzat Rusia că a lăsat trupe în Belarus după o serie de exerciţii militare. La rândul său, secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat la sfârşitul lunii octombrie că Rusia a mobilizat mai mulţi militari decât a anunţat la exerciţiile “Zapad 2017”, pe fondul suspiciunilor că membri ai armatei ruse au fost lăsaţi în Belarus pentru o viitoare invazie.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă