Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Donald Trump

Statele Unite cer noi sancțiuni ONU împotriva Coreii de Nord

SUA au prezentat joi un proiect de rezoluţie care vizează întărirea sancţiunilor ONU împotriva Coreei de Nord, informează agențiile internaționale citate de Agerpres.

Mihai Diac 0 comentarii

21.12.2017 - 22:49

Proiectul ar urma să fie supus la vot, vineri, în Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite, au indicat diplomaţi occidentali.

Documentul propus de SUA cere interzicerea exportului către Coreea de Nord a aproape 90 la sută dintre produsele petroliere rafinate precum şi repatrierea tuturor nord-coreenilor care lucrează în străinătate, în următoarele 12 luni.

Rezoluţia propusă de SUA intervine după testarea, de către armata regimului de la Phenian, a unei noi rachete balistice intercontinentale, la data de 29 noiembrie.

Noua rachetă ar fi capabilă să atingă nu doar teritoriul Coreii de Sud, ci și pe cel al Americii de Nord.

Dacă proiectul formulat de SUA va fi adoptat de ONU, acesta ar fi cel de-al zecelea set de sancţiuni impuse Coreei de Nord în legătură cu programul său balistic şi nuclear, din 2006.

Comentarii

loading...