14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalStatele Unite au revocat vizele mai multor oficiali din ţară

Statele Unite au revocat vizele mai multor oficiali din ţară

Daniel Ortega, preşedintele din Nicaragua, a fost criticat la nivel internaţional pentru faptul că a ordonat autorităţilor să folosească violenţa asupra protestatarilor, lucru care a dus la moartea a peste 300 de persoane în ultimele tei luni.

„Statele Unite condamnă violenţele din Nicaragua şi abuzurile comise de regimul preşedintelui Ortega în răspuns la proteste”, a declarat Casa Albă într-un comunicat.

Conform comunicatului, oficialii din SUA au decis revocarea sau restricţionarea vizelor tuturor oficialilor din Nicaragua implicaţi în violenţele asupra protestatarilor, pentru a pune presiune pe preşedintele Ortega.

De asemenea, Statele Unite au decis că Nicaragua va trebui să returneze vehiculele de poliţie donate de către Washington, care au fost folosite în violenţe, precum şi stoparea vânzărilor de echipament care poate fi folosit împotriva protestatarilor.

Cetăţenii din Nicaragua protestează faţă de planul Guvernului de a diminua beneficiile de pensii.

„Vom încerca să intensificăm dialogul pentru rezultate mai bune. Am discutat cu reprezentanţii Statelor Unite şi mai multe organizaţii internaţionale”, a declarat duminică Daniel Ortega.

Cele mai citite

Ciolacu s-a întâlnit cu românii din Qatar: “Sunt ferm convins că în Qatar câștigați mult mai bine”

Premierul Marcel Ciolacu, aflat în fruntea unei delegații guvernamentale în Qatar, s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității de români care trăiește în această țară...

Mihai Trăistariu, despre faptul că Robert De Niro investește în Bulgaria: “E peste România”

Celebrul actor de la Hollywood, Robert de Niro, își inaugurează două hoteluri de lux pe litoralul Mării Negre, în Bulgaria, iar vestea a stârnit...

Un bănișor, la ipocritul Plicușor

Primarul general Nicușor Dan se laudă în campanie că le-a blocat PUZ-urile edililor Negoiță, Băluță și Ciucu. Pe lângă problema blocării dezvoltării Bucureștiului, ceea ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă