Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Statele Unite au revocat vizele mai multor oficiali din ţară

Autorităţile din SUA au decis revocarea vizelor mai multor oficiali din Nicaragua, implicaţi în violenţele asupra protestatarilor, în contextul în care preşedintele ţării, Daniel Ortega, a declarat că vrea intensificarea dialogului cu grupurile din opoziţi, potrivit Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 31.07.2018 - 10:49

Daniel Ortega, preşedintele din Nicaragua, a fost criticat la nivel internaţional pentru faptul că a ordonat autorităţilor să folosească violenţa asupra protestatarilor, lucru care a dus la moartea a peste 300 de persoane în ultimele tei luni.

„Statele Unite condamnă violenţele din Nicaragua şi abuzurile comise de regimul preşedintelui Ortega în răspuns la proteste”, a declarat Casa Albă într-un comunicat.

Conform comunicatului, oficialii din SUA au decis revocarea sau restricţionarea vizelor tuturor oficialilor din Nicaragua implicaţi în violenţele asupra protestatarilor, pentru a pune presiune pe preşedintele Ortega.

De asemenea, Statele Unite au decis că Nicaragua va trebui să returneze vehiculele de poliţie donate de către Washington, care au fost folosite în violenţe, precum şi stoparea vânzărilor de echipament care poate fi folosit împotriva protestatarilor.

Cetăţenii din Nicaragua protestează faţă de planul Guvernului de a diminua beneficiile de pensii.

„Vom încerca să intensificăm dialogul pentru rezultate mai bune. Am discutat cu reprezentanţii Statelor Unite şi mai multe organizaţii internaţionale”, a declarat duminică Daniel Ortega.

Comentarii