Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: http://nationalinterest.org

Statele Unite anunță că vor "consolida" capacitatea militară a Ucrainei, pentru a se apăra de Rusia

Statele Unite au anunţat, vineri, că vor întări ajutorul acordat Ucrainei în domeniul apărării, astfel încât guvernul de la Kiev să poată asigura suveranitatea teritoriului său, informează AFP citată de Agerpres.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 23.12.2017 - 20:42

Anunțul venit din SUA intervine pe fondul tensiunilor americano-ruse legate de conflictul ucrainean.

Anunţul a fost făcut la 24 de ore după ce Uniunea Europeană a prelungit, la rândul său, pentru şase luni, sancţiunile economice împotriva Rusiei pentru implicare în conflictul care devastează estul Ucrainei de peste trei ani şi jumătate.

"Statele Unite au decis să furnizeze Ucrainei capacităţi defensive consolidate (...) pentru a ajuta Ucraina să îşi clădească apărarea pe termen lung, să îşi apere suveranitatea, integritatea teritorială şi să se protejeze împotriva oricărei agresiuni viitoare", a scris într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane, Heather Nauert.

"Ajutorul american este în întregime defensiv şi, aşa cum spus întotdeauna, Ucraina este un stat suveran" care are "dreptul de a se apăra", a precizat Heather Nauert, subliniind importanţa acordului de la Minsk, încheiat pentru a instaura un armistiţiu în estul Ucrainei.

La începutul lui decembrie, Statele Unite au atenţionat cu fermitate Rusia că divergenţele lor persistente privind conflictul din Ucraina reprezintă un "obstacol în calea oricărei normalizări" a relaţiilor dintre cele două ţări, aflate la cel mai scăzut punct.

Comentarii

loading...