15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalStatele Unite acuză Rusia de încălcarea sancțiunilor impuse Coreei de Nord

Statele Unite acuză Rusia de încălcarea sancțiunilor impuse Coreei de Nord

„Informațiile credibile despre încălcarea rezoluțiilor Consiliului de Securitate ONU de către Rusia sunt profund îngrijorătoare”, a declarat Nikki Haley într-un comunicat. „Vorbele sunt ieftine – Rusia nu poate sprijini sancțiunile prin cuvinte în Consiliul de Securitate doar pentru a le încălca prin acțiunile sale”, a continuat diplomatul american, citat de Reuters.

Statele Unite au impus vineri sancţiuni unei bănci ruse, pe care o acuză că a facilitat o tranzacţie cu o persoană înscrisă pe o listă neagră a Washingtonului din cauza implicării sale în programul nuclear nord-coreean, relatează Reuters.

Aceste sancţiuni sunt impuse în contextul în care secretarul de Stat Mike Pompeo urmează să exercite presiuni asupra ţărilor din Asia de Sud-Est în cadrul unei reuniuni, sâmbătă, în Singapore, pentru a menţine sancţiuni impuse Phenianului, care poartă negocieri cu Washingtonul în vederea distrugerii programului nuclear nord-coreean.

Departamentul american al Trezoreriei a anunţat că banca comercială Agrosoyuz, cu sediul la Moscova, a efectuat o „tranzacţie semnificativă” pentru Han Jang Su, reprezentantul-şef la Moscova al Băncii de Comerţ Exterior, principala bancă de schimb valutar nord-coreeană.

„Statele Unite vor continua să aplice sancţiunile ONU şi americane şi să oprească surse de venit ilicit către Coreea de Nord”, a declarat secretarul Trezoreriei Steven Mnuchin, citat într-un comunicat, informează News.ro.

Adjunctul lui Han Jang Su, Ri Jong Won, a fost adăugat pe listă, a anunţat Trezoreria şi a îndemnat Rusia să-i expulzeze pe amândoi, în baza rezoluţiilor ONU menite să exercite presuni asupra Phenianului în legătură cu programul său nuclear.

Trezoreria a desemnat totodată două firme-paravan ale băcii nord-coreene şi anume Dandong Zhongsheng Industry & Trade Co Ltd, cu sediul în China, şi Korea Ungum Corporation, cu sediul în Coreea de Nord.

Washingtonul continuă să exercite presiuni asupra Phenianului, în paralel cu negocieri în vederea unei „denuclearizări” convenite de preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un.

Cele mai citite

Trafic blocat pe DN 6, în Bragadiru. Un motociclist a accidentat mortal un pieton

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, joi seara, pe DN 6, în localitatea Bragadiru din judeţul Ilfov, un motociclist a accidentat mortal un...

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...
Ultima oră
Pe aceeași temă