16.7 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăInternaționalStarea de sănătate a lui Julian Assange părea să se deterioreze rapid...

Starea de sănătate a lui Julian Assange părea să se deterioreze rapid înainte să fie reţinut

Poliţia britanică l-a arestat pe Assange pe 11 aprilie la ambasada Ecuadorului din Londra, unde locuia din 2012. Într-un interviu acordat CNN, Love a precizat că atunci când l-a vizitat pe Assange, cu câteva săptămâni înainte, el părea să fie într-o stare care „se deteriora rapid” şi ştia că va fi arestat.

„Părea curajos, dar era clar că era foarte îngrijorat. Era ceva ce îi apăsa atât mintea cât şi sufletul”, a declarat Love, cel care locuieşte cu părinţii săi într-un sat din Anglia.

În 2013, oficialii americani l-au acuzat pe Love că a atacat cibernetic mai multe agenţii guvernamentale – armata, NASA şi Sistemul Anti-Rachetă al SUA. El a fost pus sub acuzare şi urma să facă 99 de ani de închisoare.

La audierea sa privind extrădarea, Love a argumentat că nu ar supravieţui în sistemul penitenciar american şi că ar trebui să fie judecat în Marea Britanie. Extrădarea sa a fost aprobată iniţial însă în februarie 2019, un judecător britanic a anulat această decizie. Procurorii britanici nu au formulat încă acuzaţii împotriva lui Love.

Love face apel la public „treacă peste atitudinea negativă faţă de Assange cultivată atent” şi a numit procesul împotriva lui Assange ca fiind „răzbunare” faţă de dezvăluirile WikiLeaks.

„Este un pretext pentru a transmite mesajul că dacă vrei să informezi cu privire la anumite aspecte există o limită care nu trebuie depăşită. Vor să facă un exemplu din el”, a declarat Love.

Assange a fost condamnat miercuri de un tribunal britanic la un an şi două săptămâni de închisoare pentru că nu a respectat termenii eliberării condiţionate. El urmează să apară joi în faţa unui tribunal pentru a se decide cu privire la cererea de extrădare a SUA.

Julian Assange se afla în Ambasada Ecuadorului din 2012, după ce a cerut azil politic în urma unei hotărâri judecătoreşti conform căreia ar trebui să fie extrădat de către Marea Britanie în Suedia pentru a fi judecat pentru acuzaţiile de agresiune sexuală.
Suedia a renunţat la acuzaţii în 2017, însă Assange a rămas în ambasadă din cauza mandatului de arestare pe numele său emis de poliţia metropolitană britanică.
El a fost arestat pe 11 aprilie după ce Guvernul Ecuadorului i-a retras statutul de azilant şi a permis poliţiei britanice să îl reţină.

Cele mai citite

Nicolae Stanciu, gol și pasă de gol în derby-ul românilor din Arabia Saudită

Căpitanul echipei naționale de fotbal a României, Nicolae Stanciu, a fost esenţial pentru formaţia Damac FC, în meciul câştigat cu scorul de 2-1 în...

Când se dau pensiile de Paște

Întrucât bugetarii beneficiază de minivacanță între 1 și 7 Mai, distribuirea pensiilor va fi ajustată pentru a asigura că acestea ajung la beneficiari la...

Portul Constanța a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, anunță premierul Ciolacu

Portul Constanţa a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, pentru Europa Centrală şi de Est, a anunțat premierul...
Ultima oră
Pe aceeași temă