Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Stare de urgenţă în Hawaii la apropierea uraganului Lane

Guvernatorul statului american Hawaii a decretat stare de urgenţă în contextul apropierii uraganului Lane de categoria a 5-a, maximă, informează miercuri DPA.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 22.08.2018 - 09:35

Guvernatorul David Ige a instituit starea de urgenţă marţi seara spunând că nu a asistat ''niciodată la astfel de schimbări dramatice ale prognozei meteorologice''.

Lane, care aduce rafale de vânt de până la 260 de kilometri pe oră, ar urma să lovească Hawaii miercuri şi să se menţină în această regiune cel puţin până sâmbătă.

''Acest lucru ne va permite să organizăm serviciile şi resursele înainte astfel încât comunităţile noastre să fie în siguranţă... Îi îndemn pe toţi locuitorii şi turiştii să se pregătească pentru un impact semnificativ'', a scris Ige pe Facebook şi Twitter.

Anterior, primarul localităţii Honolulu de pe insula Oahu situată în Hawaii, Kirk Caldwell, le-a recomandat locuitorilor să îşi pregătească trusele pentru uragan de 14 zile şi să ia legătura cu prietenii şi vecinii. ''Toată lumea de pe Oahu trebuie să ia uraganul Lane în serios deoarece furtuna ar putea aduce ploi torenţiale prelungite, inundaţii periculoase, valuri înalte şi rafale de vânt nimicitoare'', a spus Caldwell.

Marţi seară, Departamentul de gestionare a situaţiilor de urgenţă din Oahu a emis o avertizare de inundaţii pentru întregul stat, valabilă de miercuri până vineri.

Toate unităţile de învăţământ publice au fost închise începând de miercuri până la informări viitoare, precizează DPA.

Marţi, a fost instituită starea de alertă într-o parte a arhipelagului Hawaii în contextul în care uraganul Lane avansa spre acest teritoriu insular şi urcase la categoria a 4-a din 5.

Comentarii

loading...