Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Stânga și-a făcut alianță pentru alegerile locale

PSD, ALDE şi Pro România au decis să formeze o alianţă electorală pentru alegerile locale din vara acestui an şi să aibă candidaţi unici în toate cele 62 de unităţi administrativ-teritoriale, dar şi pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Bistrița-Năsăud.

Share

Rl online 0 comentarii

17.02.2020 - 17:25

Este prima asemenea alianță electorală la alegerile locale. Alianţa a fost anunţată luni, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la sediul PSD Bistriţa-Năsăud, de către liderii judeţeni ai celor trei partide: Radu Moldovan - PSD, Ioan Moniţa - ALDE şi Grigore Timoce - Pro România:

Denumirea şi însemnul electoral ale noii alianţe nu au fost făcute publice deocamdată.
În localităţile unde niciunul dintre cele trei partide nu are primar în funcţie, va fi negociat un candidat comun, iar, în ce priveşte listele de consilieri, vor fi consultate organizaţiile locale dacă acestea vor fi comune sau fiecare partid va avea propria listă.
Din cele 62 de primării din judeţul Bistriţa-Năsăud, 38 sunt conduse de social-democraţi, incluzând municipiul Bistriţa şi oraşele Năsăud şi Beclean, iar opt au primari de la ALDE.
Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud îl care ca preşedinte pe liderul judeţean al PSD, Radu Moldovan, aflat la al doilea mandat
Cei trei lideri judeţeni de la PSD, ALDE şi Pro România au precizat că au primit acordul conducerilor naţionale ale partidelor pentru a încheia alianţa electorală.

”Ne pregătim de alegerile locale. Astăzi, s-a materializat o discuţie care are loc de ceva timp, de câteva luni, vizavi de construcţia unei alianţe politice pentru alegerile locale. (...) Se va constitui o alianţă electorală la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud între Pro România, ALDE şi PSD, care va avea candidaţi unici pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean şi cele 62 de primării din judeţ. (...) Peste tot unde unul dintre partidele membre ale alianţei are primar, va avea dreptul să propună candidatul de primar, şi celelalte două partide se angajează să îl susţină", a declarat preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, potrivit Știripesurse.ro.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...