Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Spaţiul Shengen: Franţa va prelungi controalele la frontiere

Franţa a comunicat Comisiei Europene că va prelungi controalele la frontierele sale până la sfârşitul lunii octombrie, din cauza persistenţei ameninţării teroriste, informează miercuri AFP, citând surse de pe lângă executivul european.

Share

Rl online 0 comentarii

04.04.2018 - 15:23

'Am primit notificarea Franţei în această săptămână' pentru o nouă prelungire cu şase luni a acestor controale, peste de perioada actuală care se încheie la 30 aprilie', a declarat o purtătoare de cuvânt a Comisiei.

Această 'notificare' trimisă Bruxellesului va permite continuarea controalelor, reintroduse după atentatele de la Paris din 13 noiembrie 2015, soldate cu 130 de morţi, şi reînnoite periodic de atunci pentru şase luni.

Contrar controalelor temporare justificate din cauza problemelor legate de migraţie, cele având ca motiv chestiuni de securitate nu necesită oficial undă verde din partea Comisiei Europene, în conformitate cu regulile spaţiului Schengen de liberă circulaţie.

Spaţiul Schengen este o zonă de liberă circulaţie unde controalele la frontiere au fost eliminate pentru călători, cu excepţia unor derogări temporare.

În prezent, spaţiul Schengen grupează 26 de ţări, dintre care 22 de state membre ale UE.

Comentarii