Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Spania îşi arată susţinerea faţă de parlamentul Venezuelei şi cere alegeri libere

Prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez şi-a arătat susţinerea faţă de liderul opoziţiei din Venezuela, Juan Guaido, scrie Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 24.01.2019 - 18:30

Într-o convorbire telefonică, Sanchez i-a transmis lui Guaido că susţine legitimitatea parlamentului din Venezuela şi a cerut alegeri libere.
 
Guaido s-a autoproclamat preşedinte interimar al Venezuelei, el fiind preşedintele Parlamentului. SUA l-au recunoscut oficial drept preşedintele legitim, iar acest lucru l-a determinat pe preşedintele Nicolas Maduro să rupă orice legătură diplomatică cu Washingtonul.
 
Marea Britanie şi-a exprimat şi ea susţinerea faţă de Guaido prin purtătorul de cuvânt al premierului Theresa May.
 
Columbia şi Brazilia - aliatele Washingtonului în regiune - au urmat exemplul Casei Albe, dar şi Argentina, Chile şi Paraguay, iar secretarul general al Organizaţiei Statelor Americane (OEA) Luis Almagro l-a asigurat pe Juan Guaido de ”recunoaşterea sa în vederea impulsionării întoarcerii la democraţie în această ţară”.
 
În schimb, Cuba şi-a exprimat ”susţinerea fermă” faţă de preşedintele Maduro, în faţa unei ”tentative de lovitură de stat”. Iar Mexicul preşedintelui de stânga Andrés Manuel Lopez Obrador a anunţat că-şi menţine susţinerea faţă de liderul socialist, recunoscând ”autorităţile alese potrivit Constituţiei venezuelene”.
 
La Bruxelles, Uniunea Europeană (UE) a îndemnat miercuri seara să se asculte ”vocea” poporului Venezuelei şi a reclamat alegeri ”libere şi credibile”.

Comentarii

loading...