Spania înregistrează 267 de decese în 24 de ore, dar numărul morților ar putea fi mai mare

Ministerul spaniol al Sănătăţii a anunţat marţi 18.418 noi cazuri de COVID-19 şi 267 de decese asociate noului coronavirus în ultimele 24 de ore, informează agenţia EFE.

Share

Romania libera 0 comentarii

Actualizat: 27.10.2020 - 21:23

Conform datelor publicate, la nivelul întregii Spanii 25% din paturile secţiilor de terapie intensivă sunt ocupate de bolnavii de COVID-19. Regiunea cea mai afectată de epidemie este în continuare Madridul, urmată de Catalonia.

Pe de altă parte, numărul deceselor provocate de COVID-19 în Spania ar putea fi cu 60% mai mare decât bilanţul oficial de 28.432 de morţi, potrivit unei investigaţii publicate de cotidianul El Pais.

În bilanţul oficial al deceselor comunicat de guvernul de la Madrid sunt cuprinse numai persoanele testate pozitiv pentru noul coronavirus, nu şi cazurile suspecte care nu au fost niciodată testate.

Lipsa unei testări extinse, mai ales la începutul pandemiei, face ca statisticile oficiale cu numărul deceselor să fie subestimate, la fel ca în alte ţări. 

Premierul Pedro Sanchez a decis duminică instituirea stării de alertă, echivalentul stării de urgenţă sanitară, pentru şase luni pe întreg teritoriul Spaniei, măsură însoţită de interzicerea circulaţiei pe timpul nopţii, pentru a încerca să atenueze răspândirea accelerată a noului coronavirus.

Citește și: Spania este prima țară UE care atinge un milion de cazuri de infectare cu COVID-19

Comentarii