10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalSpania: Aproximativ 800 de migranţi salvaţi într-o singură zi

Spania: Aproximativ 800 de migranţi salvaţi într-o singură zi

Serviciile de salvare maritimă, din subordinea guvernului spaniol, au indicat pe Twitter că au oferit ajutor pentru 590 persoane aflate la bordul a 12 ambarcaţiuni improvizate.

În una dintre acestea, ‘persoanele salvate au declarat că 14 dintre ele au dispărut’ în mare şi au început operaţiuni pentru găsirea lor, au adăugat sursele citate.

Garda civilă spaniolă a anunţat la rândul său că a salvat alţi 188 de migranţi veniţi din nordul Africii.

De la începutul verii, Spania este principala poartă de intrare pe mare a migranţilor clandestini în Europa, situându-se în faţa Greciei şi a Italiei.

Potrivit Ministerului de Interne spaniol, aproximativ 50.000 de migranţi clandestini şi refugiaţi au sosit în Spania din ianuarie la bordul a circa 200 de ambarcaţiuni.

De la începutul anului, peste 600 de migranţi şi-au pierdut viaţa în vestul Mării Mediterane încercând să ajungă în Spania, conform Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM). Este un bilanţ în creştere puternică, având în vedere că în 2017 au decedat 224 de persoane în această zon

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă