Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Spania: Aproximativ 800 de migranţi salvaţi într-o singură zi

Autorităţile spaniole au anunţat că au salvat joi 778 de migranţi la bordul unor canoe în vestul Mării Mediterane, în timp ce 14 ar fi dispărut în mare, potrivit AFP şi Le Figaro.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 23.11.2018 - 10:08

Serviciile de salvare maritimă, din subordinea guvernului spaniol, au indicat pe Twitter că au oferit ajutor pentru 590 persoane aflate la bordul a 12 ambarcaţiuni improvizate.

În una dintre acestea, 'persoanele salvate au declarat că 14 dintre ele au dispărut' în mare şi au început operaţiuni pentru găsirea lor, au adăugat sursele citate.

Garda civilă spaniolă a anunţat la rândul său că a salvat alţi 188 de migranţi veniţi din nordul Africii.

De la începutul verii, Spania este principala poartă de intrare pe mare a migranţilor clandestini în Europa, situându-se în faţa Greciei şi a Italiei.

Potrivit Ministerului de Interne spaniol, aproximativ 50.000 de migranţi clandestini şi refugiaţi au sosit în Spania din ianuarie la bordul a circa 200 de ambarcaţiuni.

De la începutul anului, peste 600 de migranţi şi-au pierdut viaţa în vestul Mării Mediterane încercând să ajungă în Spania, conform Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM). Este un bilanţ în creştere puternică, având în vedere că în 2017 au decedat 224 de persoane în această zon

Comentarii