7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalSpania: 17 migranţi şi-au pierdut viaţa în Marea Mediterană

Spania: 17 migranţi şi-au pierdut viaţa în Marea Mediterană

Alţi 100 de migranţi au fost salvaţi de gărzile de coastă.

Treisprezece persoane au murit în largul regiunii Melilla, enclavă spaniolă în nord-estul Marocului, şi alte patru cadavre au fost găsite luni în largul localităţii Cadiz din sud-vestul Spaniei, în timp ce echipele de salvare caută în continuare între şaptesprezece şi douăzeci de persoane, a declarat marţi Garda Civilă din Cadiz.

La Cadiz, “douăzeci de migranţi au sosit în plină furtună” la bordul unei ambarcaţiuni “de lemn, foarte veche”, practic “fără apă sau hrană”, a precizat marţi un purtător de cuvânt al Gărzii Civile, care a adăugat că patru cadavre au fost găsite la “aproape 100 de metri” de coastă.

În larg de Melilla, “au fost salvate două ambarcaţiuni care se îndreptau spre Peninsula Iberică, cu un total de 93 de persoane la bord, dintre care 13 erau decedate, din păcate”, a declarat la rândul său un purtător de cuvânt al prefecturii din Melilla.

Ambarcaţiunile au fost recuperate la aproximativ 20 de mile de Melilla, a precizat el. 80 de migranţi au fost salvaţi – 75 de bărbaţi şi cinci femei – şi conduşi la Centrul de şedere temporară pentru imigranţi (CETI) din Melilla.

Aproape 47.500 de migranţi au sosit în Spania pe mare de la începutul anului, potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), iar 564 au murit sau sunt daţi dispăruţi.

Cele mai citite

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

Pui vopsit, pentru a părea proaspăt. Avertismentul șefului ANPC. FOTO

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, în această dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să...
Ultima oră
Pe aceeași temă