14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalSoțul Reginei Elisabeta a II-a, internat în spital

Soțul Reginei Elisabeta a II-a, internat în spital

Ducele de Edinburgh, în vârstă de 98 de ani, a călătorit vineri dimineață din Norfolk (estul Angliei), unde familia regală își petrece în mod tradițional Crăciunul în rezidența Sandringham, la Spitalul Edward VII din Londra.

”Este tratat sub observație din cauza problemelor de sănătate preexistente”, a spus Palatul într-un comunicat, evocând ”o măsură de precauție luată la sfatul medicilor” prințului.

Este o spitalizare planificată și prințul nu a fost transportat cu ambulanța, potrivit agenției de presă britanică Press Association.

Potrivit știrilor din mass-media britanică, acesta a intrat mergând în spital și este așteptat să stea acolo ”câteva zile”, fără să fie specificat dacă se va întoarce la Sandringham pentru Crăciun, după un an dificil pentru familia regală.

Spitalizarea nu a împiedicat-o pe regină să facă o călătorie spre Sandringham din Londra, unde joi a citit programul guvernului Boris Johnson în fața Parlamentului.

Televiziunile au arătat-o coborând din tren într-un palton roz pal, printre alți pasageri, la stația King’s Lynn station.

Prințul Filip s-a retras în august 2017, după ce a participat la peste 22.000 evenimente publice oficiale de la ascensiunea soției sale la tron în 1952. Cu toate acestea, nu s-a retras complet din viața publică și continuă să o ”acompanieze pe Regină, când vrea el, pentru anumite apariții publice.

În iunie 2017, Prințul Filip a fost spitalizat pentru două nopți pentru a-și trata ”o infecție legată de o patologie existentă”.

În luna ianuarie, acesta a avut un accident spectaculos de mașină când Land Roverul său a lovit un alt autovehicul. Fără să fie rănit, acesta a renunțat la carnetul de șofer.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă