7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalSoţul fostei candidate la vicepreşedinţia SUA Sarah Palin cere divorţul

Soţul fostei candidate la vicepreşedinţia SUA Sarah Palin cere divorţul

Într-un document prezentat la tribunalul din Anchorage, Todd Palin, 55 de ani, îşi motivează cererea de divorţ printr-o “asemenea incompatibilitate de temperament între părţi încât convieţuirea soţ-soţie este imposibilă”.

Todd Palin propune soţiei sale custodie comună pentru singurul lor copil încă minor, în vârstă de 11 ani, precum şi o împărţire echitabilă a bunurilor şi datoriilor cuplului.

Cei doi, care sunt împreună din liceu, s-au căsătorit în 1988, acum 31 de ani, şi au în total cinci copii, dintre care patru sunt deja majori.

Sarah Palin, de asemenea în vârstă de 55 de ani, a devenit în 2006 prima guvernatoare a Alaskăi, post din care a obţinut o popularitate rapidă la nivel naţional, fapt ce a condus-o în 2008 la o candidatură în echipă cu John Mc Cain pentru Casa Albă.

McCain şi Palin au pierdut acele alegeri în faţa democratului Barack Obama (2009-2017) iar guvernatoarea de atunci a Alaskăi a renunţat la funcţia sa în 2009.

Pe timpul campaniei pentru Casa Albă, Palin a trebuit să se ocupe şi de sarcina fiicei sale adolescente la acel moment, Bristol. Pe lângă anunţarea sarcinii, Palin a spus că fiica sa şi iubitul acesteia de atunci, Levi Johnston, se vor căsători, însă relaţia lor s-a încheiat la puţin timp după alegeri.

Departe de prima linie politică, Palin a fost în 2010 protagonista reality-show-ului “Alaska lui Sarah Palin”.

Tot în 2010 s-a alăturat Tea Party, participând la convenţia fondatoare, oferind sprijin multor candidaţi ai grupării şi devenind una din figurile cele mai populare ale mişcării conservatoare din Statele Unite.

Todd Palin, care a lucrat în industria petrolului şi a pescuitului, şi-a păstrat un profil public scăzut pe timpul carierei politice a soţiei sale, însă în 2012 a participat la reality-show-ul NBC ‘Stars Earn Stripes’.

Pe lângă cei cinci copii, soţii Palin mai au cinci nepoţi, dintre care trei ai fiicei Bristol şi doi ai fiului lor Track.

Cele mai citite

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...
Ultima oră
Pe aceeași temă