8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalSondaj. Peste 30 de milioane de ruși vor să plece din țară...

Sondaj. Peste 30 de milioane de ruși vor să plece din țară definitiv

Serghei Guriev, profesor de economie la Institutul de Studii Politice din Paris, a realizat un studiu ce are la bază emigrarea cetățenilor din Rusia. Potrivit datelor colectate, 22% din populația țării sau 32 de milioane de oameni doresc să părăsească țara definitiv pentru a-și face o viață în străinătate. Un studiu similar din 2017 a arătat că doar 15% din respondenți au în gând emigrarea.

Din sondajul realizat de Guriev reiese că 69% din populația Rusiei nu are în plan să părăsească țara, fiind observată o scădere de 9% față de luna septembrie a anului 2019, când s-a făcut și atunci un astfel de sondaj. Cu toate acestea, ponderea celor care doresc să plece din țară depășește 20%, fiind cel mai mare procentaj din 2013 și până în prezent. Totuși, foarte puțini chiar au de gând să își pună ideile în aplicare. Doar 1% din respondenți fac demersuri pentru a se muta definitiv în străinătate.

Datele sociologice arată că majoritatea tinerilor ruși vor să ia calea străinătății, 48% din respondenții cu vârstele cuprinse între 18 și 24 de ani susținând că ar pleca din țara natală fără să se mai întoarcă. În rândul vârstnicilor ruși sunt mai puțini doritori de schimbare, doar 7% dintre respondenți declarând că ar emigra.

Rusia a pierdut 1% din populația sa activă din punct de vedere economic în ultimii 10 ani, însă analiștii sunt de părere că va exista o creștere în acest sens pe viitor.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă