Sondajul arată că peste 20% din populația Rusiei ar emigra

Sondaj. Peste 30 de milioane de ruși vor să plece din țară definitiv

Un sondaj realizat de Centrul Levada arată că aproximativ 30 de milioane de cetățeni din Rusia doresc să părăsească definitiv țara, majoritatea fiind tinerii care vor o viață în străinătate. Rusia a pierdut 1% din populația activă economic în 10 ani, așteptându-se la o creștere.

Anca Stratulat 0 comentarii

21.07.2021 - 10:42

Serghei Guriev, profesor de economie la Institutul de Studii Politice din Paris, a realizat un studiu ce are la bază emigrarea cetățenilor din Rusia. Potrivit datelor colectate, 22% din populația țării sau 32 de milioane de oameni doresc să părăsească țara definitiv pentru a-și face o viață în străinătate. Un studiu similar din 2017 a arătat că doar 15% din respondenți au în gând emigrarea.

Din sondajul realizat de Guriev reiese că 69% din populația Rusiei nu are în plan să părăsească țara, fiind observată o scădere de 9% față de luna septembrie a anului 2019, când s-a făcut și atunci un astfel de sondaj. Cu toate acestea, ponderea celor care doresc să plece din țară depășește 20%, fiind cel mai mare procentaj din 2013 și până în prezent. Totuși, foarte puțini chiar au de gând să își pună ideile în aplicare. Doar 1% din respondenți fac demersuri pentru a se muta definitiv în străinătate.

Datele sociologice arată că majoritatea tinerilor ruși vor să ia calea străinătății, 48% din respondenții cu vârstele cuprinse între 18 și 24 de ani susținând că ar pleca din țara natală fără să se mai întoarcă. În rândul vârstnicilor ruși sunt mai puțini doritori de schimbare, doar 7% dintre respondenți declarând că ar emigra.

Rusia a pierdut 1% din populația sa activă din punct de vedere economic în ultimii 10 ani, însă analiștii sunt de părere că va exista o creștere în acest sens pe viitor.

Citește totul despre:

#rusia #sondaj #emigrare

Comentarii