11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalSondaj Brexit: 51% dintre britanici vor acum să rămână în UE

Sondaj Brexit: 51% dintre britanici vor acum să rămână în UE

În cadrul sondajului difuzat sâmbătă, 1.508 de adulţi au fost intervievaţi între 5 şi 8 decembrie şi numai 41% s-au declarat acum în favoarea părăsirii UE de către Marea Britanie, scrie Agerpres, care citează sursa menționată.

Aceasta înseamnă că cei care vor ca ţara lor să rămână îi depăşesc pe cei care doresc să iasă din UE cu 10 puncte, cea mai mare marjă de la referendumul din iunie 2016.

7% dintre respondenţi au răspuns cu „Nu ştiu” ca răspuns la întrebarea „Ar trebui ca Regatul Unit să rămână membru al UE sau să părăsească UE?”.

În referendumul din 2016, britanicii au votat cu 52 contra 48% pentru a părăsi blocul comunitar, într-o campanie condusă de Partidul Independenţei Regatului Unit (UKIP) şi eurosceptici din cadrul Partidului Conservator.

Vineri, liderii UE şi-au dat acordul pentru începerea următoarei faze a negocierilor cu Marea Britanie pe tema Brexitului.

Cele mai citite

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...
Ultima oră
Pe aceeași temă