7.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInternaționalSomalia, dublu atentat soldat cu 18 victime. O mașină capcană a explodat...

Somalia, dublu atentat soldat cu 18 victime. O mașină capcană a explodat în capitala Mogadiscio

“Până în prezent, am recuperat corpurile a 18 persoane decedate şi 20 de răniţi de la unul din locurile atentatelor”, a declarat Abdukadir Abdurahman Aden, de pe ambulanţele Aamin.

Prima explozie, urmată de focuri de armă, a lovit un post de control din apropiere de Villa Somalia, sediul preşedinţiei.

“Pot confirma că un atac s-a produs în vecinătatea palatului prezidenţial”, a declarat un ofiţer de poliţie somalez, Ibrahim Mohamed. “O altă maşină încărcată cu explozivi a fost detonată lângă un hotel deschis recent”, a adăugat el.

Grupul islamist shebab, apropiat jihadiştilor din Al-Qaida, a revendicat dublul atentat într-un comunicat dat publicităţii pe internet, afirmând că a vizat servicii guvernamentale.

Islamiştii shebab încearcă din 2007 să răstoarne fragilul guvern central somalez, susţinut de comunitatea internaţională şi de cei peste 20.000 de membri ai forţelor Uniunii Africane, veniţi din Uganda, Burundi, Djibouti, Kenya şi Etiopia.

Ei au fost alungaţi din Mogadiscio în august 2011 şi apoi şi-au pierdut cea mai mare parte din bastioane. Însă controlează în continuare vaste zone rurale, de unde desfăşoară operaţiuni de gherilă şi execută atentate sinucigaşe, deseori în capitală, şi asupra unor baze militare – somaleze sau străine, informează AGERPRES.

Cele mai citite

Trump a declarat că Israelul trebuie să „încheie” războiul din Gaza pentru că pierde mult sprijin la nivel internațional

Fostul preşedinte american Donald Trump a declarat, într-un interviu acordat unei publicaţii israeliene, că Israelul trebuie să "încheie" războiul din Fâşia Gaza, deoarece pierde...

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...
Ultima oră
Pe aceeași temă