Socialistul Igor Dodon ar fi obținut mai multe voturi la alegerile din Republica Moldova

Preşedintele în exerciţiu al Republicii Moldova, socialistul Igor Dodon, care a candidat ca indepedent pentru a fi reales, ar fi obţinut cele mai multe voturi la scrutinul prezidenţial desfăşurat duminică, conform Unimedia.

Share

Romania libera 0 comentarii

Actualizat: 01.11.2020 - 22:41

Rezultatele unui after-poll prezentate de Comunitatea WatchDog.md şi Institutul de Politici Publice arată că Dodon ar fi obţinut 40,09% din voturi, candidata din partea Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, 34,6% din voturi şi candidatul Partidului Nostru, Renato Usatîi, 11,5%. Primii doi clasați se vor confrunta în turul doi.

Acest sondaj a fost realizat telefonic, duminică, în intervalul orar 12:00 - 20:00, pe un eşantion de 2.522 de persoane cu vârsta peste 18 ani şi are o marjă de eroare de +/- 2,5%. Dintre subiecţi, 37% au refuzat să răspundă.

Potrivit datelor transmise de Comisia Electorală Centrală (CEC) imediat după închiderea secţiilor de votare, şi-au exprimat dreptul de vot 1.214.670 alegători, ceea ce reprezintă 42,76% din totalul alegătorilor înscrişi în listele electorale. Procentul de prezenţă la vot poate suferi uşoare modificări, în funcţie de închiderea tuturor secţiilor de votare din străinătate.

Comentarii