Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Slovenia extinde gardul împotriva migraţiei până la frontieră cu Croația

Slovenia va extinde gardul de sârmă ghimpată până la frontieră cu Croaţia cu 40 km, în încercarea de a opri migranţii ilegali, a anunţat guvernul de la Ljubljana, transmite AFP.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 15.07.2019 - 18:30

Ambele ţări sunt membre ale UE, dar Croaţia nu face parte din spaţiul Schengen. Potrivit Ministerului sloven de Interne, ţara sa doreşte să instaleze noi garduri ''în zonele unde este urgent să se împiedice trecerea ilegală a frontierelor şi să fie protejaţi cetăţenii şi bunurile lor''.

În perioada de vârf a valului migrator, peste o jumătate de milion de migranţi au traversat Slovenia în drumul lor spre vestul Europei. Pentru a opri aceste treceri ilegale, începând din anul 2015 guvernul de la Ljubljana a ridicat de-a lungul frontierei cu Croaţia 116 kilometri de grilaje şi alţi 63 de kilometri de panouri fixe.

Deşi între timp afluxul de migranţi pe ruta balcanică a scăzut semnificativ, mai ales în urma unui acord încheiat de UE cu Turcia, în ultimele luni s-a înregistrat o creştere semnificativă a numărului migranţilor care trec graniţa dinspre Croaţia, în primele şase luni ale anului fiind înregistrate 5.345 de sosiri, cu 47% mai multe faţă de perioada similară a anului trecut.

Guvernul sloven a respins ideea, sugerată de unii politicieni italieni, de a ridica un gard şi la frontiera cu Italia, dar a convenit în schimb cu guvernul de la Roma intensificarea supravegherii frontierei, unde se desfăşoară de luna aceasta patrule comune.

Comentarii

loading...