16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalSky TV, amendat pentru difuzarea de imagini de la Christchurch

Sky TV, amendat pentru difuzarea de imagini de la Christchurch

Autoritatea pentru respectarea standardelor în audiovizual din Noua Zeelandă (BSA) a făcut publică marţi decizia sa de a amenda Sky News cu 4.000 de dolari neozeelandezi (aproximativ 2.500 de dolari americani) pentru modul în care aceasta a relatat la 15 martie asupra atacurilor ce s-au soldat cu moartea a 51 de oameni şi cu numeroşi răniţi.

“Deşi întreaga transmisiune merita să fie difuzată şi avea un nivel ridicat de interes public, imaginile în sine aveau un conţinut violent deranjant, care avea potenţialul de a cauza un stres semnificativ publicului şi mai ales familiilor şi prietenilor victimelor şi în general comunităţii musulmane din Noua Zeelandă”, şi-a motivat BSA decizia.

De asemenea, imaginile comportau riscul de a-l glorifica pe presupusul atacator şi de a-i promova mesajele şi nu trebuiau difuzate, a conchis BSA.

Alte trei plângeri care vizau alte transmisiuni televizate se refereau la “fragmente foarte scurte” din înregistrarea live difuzată, precum şi la înregistrări cu victime identificabile în momentul în care acestea erau duse la spital, şi au fost respinse.

Înregistrarea ofensatoare a fost o retransmisie de pe fluxul web al Sky News Australia, care este o companie separată de platforma TV Sky New Zeeland. La o zi după atac, Sky New Zeeland a anunţat pe Twitter că a scos postul australian de ştiri non-stop de pe platforma sa din cauza înregistrării ofensatoare difuzate de acesta.

La patru zile după masacru, BSA a calificat înregistrarea de la masacrul din Christchurch drept “inacceptabilă”, ceea ce înseamnă că difuzarea sau distribuirea de imagini din aceasta este acum ilegală.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...
Ultima oră
Pe aceeași temă