Terenurile de vânătoare inuite Aasivissuit-Nipisat din Groenlanda (foto: http://www.kctv5.com)

Situri din Danemarca și Germania, înscrise în Patrimoniul Cultural UNESCO

Situri culturale din Danemarca şi Germania au fost înscrise în Patrimoniul Mondial al UNESCO, a anunţat sâmbătă Comitetul acestui for, întrunit la Manama.

Cristian Hagi 0 comentarii

01.07.2018 - 12:16

Terenurile de vânătoare inuite Aasivissuit-Nipisat din Groenlanda (Danemarca), localizate în interiorul Cercului Arctic în partea centrală a Groenlandei de Vest, siturile conţin dovezi ale umanităţii de acum 4.200 de ani. Peisajul include şapte localităţi, de la Nipisat în vest, până la Aasivissuit, aproape de calota polară, în est, aducând dovezi cu privire la migraţiile sezoniere, vânătoare, navigaţie şi medicină. 

Complexul arheologic de la Hedeby şi fortificaţiile de la Danevirke (Germania) au fost de asemenea incluse în listă. La Hedeby se regăsesc rămăşiţe ale unui vechi oraş de comerţ cu drumuri, clădiri, cimitire şi un port care datează de la sfârşitul primului mileniu şi începutul celui de-al doilea. Situl este înconjurat de o parte dintre fortificaţiile Danevirke, care străbat istmul Schleswig, care separă peninsula Iutlanda de continentul european. 

Pentru că s-a aflat între Imperiul Franc la sud şi Regatul danez de la nord, Hedeby a devenit un veritabil hub de comerţ între Europa Continentală şi Scandinavia, pe de o parte, şi între Marea Nordului şi Marea Baltică, pe de altă parte. A devenit un sit important pentru evoluţiile economice, sociale şi istorice cu privire la Europa în timpul erei vikingilor, datorită faptului că vestigiile au fost bine conservate. 

Cea de-a 42-a sesiune a Comitetului patrimoniului mondial continuă până pe 4 iulie.

Comentarii