Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Siria: Un convoi umanitar a ajuns în Ghouta orientală. Autorităţile au reţinut articole medicale

Un convoi cu ajutoare umanitare a reuşit luni să ajungă în enclava siriană Ghouta orientală, pentru prima dată după începutul sângeroasei ofensive a forţelor guvernamentale, acum două săptămâni.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 05.03.2018 - 14:21

O mare parte din articolele medicale de primă necesitate nu au reuşit însă să treacă de controalele de securitate, transmite Reuters.

Potrivit unui oficial de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), autorităţile guvernamentale siriene au înlăturat din vehiculele ONU cea mai mare parte a materialelor de uz medical, constând din kituri chirurgicale, insulină, echipamente de dializă şi altele.

Oficialul OMS a precizat pentru Reuters că responsabili guvernamentali sirieni au respins 70% din proviziile pregătite, inclusiv "toate kiturile chirurgicale, de prim ajutor, echipamentele de dializă şi insulina".

Duminică, agenţia Naţiunilor Unite pentru ajutor umanitar OCHA a anunţat că trimite în Ghouta 46 de camioane cu alimente şi medicamente.

Ali Al Zaatari, înalt responsabil al ONU care a însoţit convoiul umanitar, a declarat la rândul său pentru Reuters că proviziile din convoi nu ajung decât pentru 27.500 de persoane, de la 70.000 cât se prevedea iniţial. "Nu este suficient", a subliniat acesta.

În total, 400.000 de oameni trăiesc în Ghouta orientală, unde potrivit ONU criza de alimente şi medicamente se face simţită încă dinainte de ofensiva lansată la mijlocul lui februarie de Damasc.

Un singur convoi al ONU a mai reuşit să ajungă în zonă anul acesta, la 14 februarie.

Potrivit organizaţiei neguvernamentale Observatorul sirian pentru drepturile omului, peste 690 de civili au fost ucişi în 15 zile de campanie a regimului Bashar Al-Assad împotriva acestei enclave rebele.

În total, cel puţin 346.000 de oameni au murit de la declanşarea războiului civil din Siria, în 2011.

Comentarii

loading...