17.3 C
București
sâmbătă, 23 martie 2024
AcasăInternaționalSiria: Experţii OIAC vor începe sâmbătă ancheta

Siria: Experţii OIAC vor începe sâmbătă ancheta

Organizaţia “confirmă că echipa de anchetă a OIAC este în drum spre Siria şi îşi va începe activitatea sâmbătă, 14 aprilie 2018”, a anunţat aceasta într-un comunicat publicat la sediul său de la Haga, în timp ce Statele Unite şi aliaţii lor acuză regimul că a comis un atac chimic asupra rebelilor aflaţi în oraşul Douma, în apropiere de Damasc, la 7 aprilie.

Confirmarea a intervenit după ce ambasadorul sirian la ONU, Bashar Ja’afari, a anunţat că primii anchetatori ai OIAC sunt aşteptaţi joi şi vineri în Siria.

 , astăzi, precum şi mâine, vineri”, a declarat el jurnaliştilor.

OIAC urmează să se reunească luni pentru a discuta despre presupusul atac chimic comis sâmbătă la Douma, soldat cu cel puţin 40 de morţi.

“Vom facilita deplasarea echipei unde doreşte, la Douma, pentru a verifica dacă au fost utilizate substanţe chimice”, a declarat Bashar Ja’afari înaintea unei reuniuni cu uşile închise a Consiliului de Securitate, consacrată ameninţării cu o acţiune militară împotriva Siriei, ca represalii la presupusul atac chimic de la Douma.

Reuniunea a fost convocată la solicitarea Boliviei care a sprijinit marţi Rusia – aliat strategic al regimului de la Damasc – cu prilejul votului în Consiliul de Securitate referitor la situaţia din Siria.

Va fi pentru prima dată când un grup de experţi ai OIAC se va deplasa în afara Damascului după 2014. La acea dată, o echipă a organizaţiei a fost ţinta unui atac care a făcut un rănit, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

Elon Musk a făcut marele anunț: Neuralink va putea vindeca orbirea

Elon Musk anunță că Neuralink va putea vindeca orbirea și va ajuta persoanele paralizate să meargă din nou, potrivit jurnalul.ro. Cipul conectează creierul la computere...

O persoană a murit în urma unui incendiu la o hală din Recaș

Un tragic incendiu a avut loc în orașul Recaș, soldat cu moartea unei persoane. Potrivit informațiilor furnizate de ISU Timiș, incendiul a izbucnit într-o...

Liderii mai multor țări, alături de Rusia. Italia, Siria sau Cuba condamnă atacul terorist. Iulia Navalnaia reacționează și ea

Întreaga lume este alături de Rusia după atacul terorist care a avut loc într-o sală de concerte de lângă Moscova, în care au fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă