20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalSiria critică trimiterea unui convoi militar turc în regiune Idleb

Siria critică trimiterea unui convoi militar turc în regiune Idleb

“Vehicule turceşti încărcate cu muniţii (…) se îndreptau spre Khan Sheykhun pentru salvarea teroriştilor (…), ceea ce confirmă încă o dată sprijinul oferit de regimul turc grupurilor teroriste”, a afirmat o sursă din Ministerul Afacerilor Externe din Siria, citată de agenţia oficială Sana. La rândul său, Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO) a semnalat raiduri ale forţelor ruseşti şi siriene în apropierea convoiului pentru a-l împiedica să-şi continue traseul.

Forţele regimului sirian au intrat duminică în Khan Sheykhun, un oraş-cheie din provincia Idleb, în regiunea de nord-est a Siriei dominată de jihadişti, a informat OSDO. “Forţele regimului au pătruns în Khan Sheykhun pentru prima oară de la pierderea controlului în 2014”, a declarat Rami Abdel Rahman, directorul OSDO.

Cea mai mare parte a provinciei Idleb şi părţi din provinciile învecinate Alep, Hama şi Latakia se află în continuare sub controlul jihadiştilor, la 8 ani de la declanşarea războiului.
Regiunea Idleb, dominată de gruparea jihadistă Hayat Tahrir al-Cham (HTS, fostă ramură siriană a Al-Qaida) şi care mai adăposteşte şi alte câteva grupări rebele, a devenit, de la sfârşitul lunii aprilie, ţinta bombardamentelor aproape zilnice ale forţelor militare ale regimului de la Damasc, susţinute de aliatul său rus.

Declanşat în 2011, războiului din Siria s-a soldat până acum cu 370.000 de morţi, provocând strămutarea a milioane de locuitori.

Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...
Ultima oră
Pe aceeași temă