Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Siria: 13 civili au fost ucişi în noi bombardamente

Modifică dimensiunea fontului: Play Treisprezece civili au fost ucişi joi în noi bombardamente ale regimului Bashar al-Assad asupra enclavei insurgenţilor Ghouta de Est de lângă Damasc, a anunţat joi organizaţia nonguvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 22.02.2018 - 12:13

"Cel puţin 13 persoane, printre care trei copii, au fost ucişi la Douma", principalul oraş din Ghouta de Est, a precizat OSDO. Cel puţin 120 de civili au fost răniţi în total în Ghouta.

"Ploua în regiune, de aceea nu au avut loc raiduri aeriene. Regimul a optat pentru obuze şi rachete" pentru a bombarda fieful insurgenţilor, a subliniat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman. "Tirurile de rachete nu au încetat în această dimineaţă. În jur de 200 de rachete au căzut doar în Douma", a spus el.

Regimul de la Damasc desfăşoară începând de duminică o campanie de bombardamente devastatoare asupra enclavei pe care o asediază din 2013. Cel puţin 335 de civili au fost ucişi, printre care zeci de copii, informează AFP. 

În aceeaşi perioadă, 15 persoane au fost ucise în urma lansării asupra Damascului, bastion al regimului, a unor obuze şi rachete trase de insurgenţii islamişti dinspre Goutha, potrivit mass-media siriene de stat şi OSDO.

Potrivit unei publicaţii apropiate regimului Bashar al-Assad, această nouă campanie de bombardamente asupra enclavei Ghouta de Est constituie un preludiu pentru o ofensivă terestră a regimului.

Înainte de Ghouta de Est, mai multe zone ale insurgenţilor, cum este oraşul Homs în 2012 sau Alep în 2016, au fost zdrobite de bombardamente şi de un asediu sufocant pentru a-i forţa pe combatanţii anti-regim să depună armele şi pe civili să plece.

Comentarii