20.3 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăInternaționalSingura supravieţuitoare a unei celule neonaziste, condamnată la închisoare pe viaţă

Singura supravieţuitoare a unei celule neonaziste, condamnată la închisoare pe viaţă

Beate Zschaepe, în vârstă de 43 de ani, este singura supravieţuitoare a celulei neonaziste Rezistenţa naţional-socialistă (NSU), ai cărei membri au ucis de-a lungul a şapte ani opt turci sau persoane de origine turcă, un grec şi o poliţistă germană.

Zschaepe a negat că ar fi participat la aceste crime împreună cu camarazii săi Uwe Boehnhardt şi Uwe Mundlos, care s-au sinucis în 2011, la descoperirea întâmplătoare de către poliţie a grupului lor.

Ea a dat asigurări în schimb, prin intermediul avocatului său, că se simte vinovată moral pentru că nu i-a oprit de la comiterea acestor crime.

Pedeapsa pronunţată împotriva sa este cea mai severă posibil conform legislaţiei germane. Mai mult, din cauza “gravităţii deosebite” a faptelor, timp de 15 ani ea nu va putea cere eliberarea condiţionată.

Un alt suspect, Ralf Wohlleben, a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru că a pus la dispoziţie o armă folosită pentru comiterea crimelor.

Un al treilea suspect, identificat ca Holger A, a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru susţinerea unei organizaţii teroriste, iar un al patrulea, identificat ca Andre E – la doi ani şi jumătate pentru aceeaşi acuzaţie.

În fine, al cincilea şi ultimul suspect, Carsten S, minor la producerea crimelor, a primit o pedeapsă de trei ani de detenţie într-un centru pentru tineret, după ce s-a stabilit că a încurajat şi a ajutat la comiterea faptelor.

Cele mai citite

Tulcea: Nicolae Ciucă vrea dezvoltarea infrastructurii porturilor fluviale

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, susţine dezvoltarea infrastructurii portuare fluviale, în contextul creşterii traficului în porturile de la Marea Neagră şi pe drumurile din Dobrogea,...

Un fost șef al SIE intră în cursa pentru Palatul Cotroceni

Generalul Silviu Predoiu, președinte al Partidului Liga Acțiunii Naționale, intră în cursa pentru Palatul Cotroceni. El pledează pentru meritocrație și recuperarea interesului național, potrivit...

Dana Nicolaescu, văduva regretatului regizor Sergiu Nicolaescu, trăiește o poveste de dragoste cu medicul care l-a operat pe regizor

Sergiu Florin Nicolaescu s-a născut la 13 aprilie 1930, în Târgu Jiu. Locul unde se afla casa actorului este acum ocupat de Autogara orașului....
Ultima oră
Pe aceeași temă