21.9 C
București
marți, 6 iunie 2023
AcasăInternaționalSindicatele din Grecia cer o grevă de 24 de ore, după catastrofa...

Sindicatele din Grecia cer o grevă de 24 de ore, după catastrofa feroviară. Pe străzi au loc proteste violente

Sindicatele din Grecia cer o grevă de 24 de ore, după catastrofa feroviară în urma căreia, până acum, doar un singur om, un șef de gară, a fost considerat vinovat.

UPDATE Pe străzile din Grecia, protestatari violenți au confruntări cu polițiștii. Chiar în fața Parlamentului de la Atena au loc asemenea incidente.

–––––

Greva din Grecia urma să aibă loc de-a lungul zilei de miercuri, 8 martie 2023. Ciocnirea a două trenuri, acum o săptămână, a dus la moartea a 56 de oameni și la rănirea altor câtorva zeci de persoane.

Accidentul feroviar s-a produs la data de 1 martie 2023 în centrul Greciei, pe magistrala feroviară Atena – Salonic. Premierul Greciei a declarat că accidentul s-a produs din cauza unei erori umane. Până în acest moment, există o singură persoană oficial acuzată. Această persoană este șeful gării din orașul Larissa. Avocatul acestuia a precizat că clientul lui este extrem de afectat de această tragedie și își recunoaște vina dar că nu se consideră unicul vinovat. O problemă discutată în Grecia, în ultimele zile, este că sistemul de semnalizare feroviară nu funcționa.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Se vor scumpi facturile? După ce am plătit cele mai mari tarife la utilități din UE, am putea plăti și mai mult

Trăim mama paradoxurilor în ceea ce privește tariful practic de țara noastră la gaze și energie. Deși avem producție internă de gaze de 60%...

Anti-greviștii, mândria Ligiei Deca

Ministrul Educației, Ligia Deca, a discutat în zadar despre soluții pentru a evita amânarea examenelor naționale, dar în schimb s-a arătat fericită să numere...
00:01:17

 Biden: Danemarca și SUA lucrează pentru a aborda agresiunea Rusiei în Ucraina

Danemarca și Statele Unite(SUA) lucrează împreună pentru a aborda agresiunea rusă în Ucraina, a declarat luni (5 iunie) președintele american Joe Biden, în timpul...
Ultima oră
Pe aceeași temă