Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Și petrolul suferă de Coronavirus

Preţurile petrolului au ajuns luni la cel mai redus nivel din ultimele 13 luni, din cauza cererii mai scăzute provocate de epidemia din China.

Share

Rl online 0 comentarii

12.02.2020 - 08:12

 

Economiștii explică faptul că traderii așteaptă să vadă dacă și Rusia se va alătura tendinței de a reduce din nou producţia.

China, cel mai mare exportator de petrol

Cotaţiile petrolului au scăzut cu peste 25% de la un vârf atins în ianuarie, iar preţul petrolului american a coborât sub 50 de dolari pe baril în urma impactului virusului asupra cererii din China, cel mai mare importator de petrol, care a alimentat îngrijorările provind oferta excedentară.

Autorităţile din China au luat o serie de măsuri pentru a susţine economia afectată grav de epidemia provocată de coronavirus, care este pe cale să aibă un impact devastator asupra creşterii PIB în primul trimestru, a scris Reuters, conform News.ro.

Măsuri Beijingului pentru salvarea economiei

Pentru a reface încrederea investitorilor, pe 3-4 februarie, banca centrală a Chinei a suplimentat lichidităţile din piaţă cu 1.700 de miliarde de yuani (242,74 miliarde dolari), prin intermediul unor operaţiuni pe piaţa deschisă.

Iar pe 6 februarie, banca centrală a anunţat că se va folosi de instrumente precum reducerea anumitor rezerve obligatorii, înnoirea unor împrumuturi sau a unor discounturi, pentru a susţine sectoare economice cheie. Costul înnoirii unor împrumuturi, de 300 de miliarde de yuani, de către banca centrală pentru băncile comerciale este relativ scăzut.

Ministerul de Finanţe a anunţat pe 9 februarie că guvernul a alocat o sumă totală de 71,85 de miliarde de yuani (10,26 miliarde dolari).

Citește totul despre:

Comentarii