12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalȘi petrolul suferă de Coronavirus

Și petrolul suferă de Coronavirus

 

Economiștii explică faptul că traderii așteaptă să vadă dacă și Rusia se va alătura tendinței de a reduce din nou producţia.

China, cel mai mare exportator de petrol

Cotaţiile petrolului au scăzut cu peste 25% de la un vârf atins în ianuarie, iar preţul petrolului american a coborât sub 50 de dolari pe baril în urma impactului virusului asupra cererii din China, cel mai mare importator de petrol, care a alimentat îngrijorările provind oferta excedentară.

Autorităţile din China au luat o serie de măsuri pentru a susţine economia afectată grav de epidemia provocată de coronavirus, care este pe cale să aibă un impact devastator asupra creşterii PIB în primul trimestru, a scris Reuters, conform News.ro.

Măsuri Beijingului pentru salvarea economiei

Pentru a reface încrederea investitorilor, pe 3-4 februarie, banca centrală a Chinei a suplimentat lichidităţile din piaţă cu 1.700 de miliarde de yuani (242,74 miliarde dolari), prin intermediul unor operaţiuni pe piaţa deschisă.

Iar pe 6 februarie, banca centrală a anunţat că se va folosi de instrumente precum reducerea anumitor rezerve obligatorii, înnoirea unor împrumuturi sau a unor discounturi, pentru a susţine sectoare economice cheie. Costul înnoirii unor împrumuturi, de 300 de miliarde de yuani, de către banca centrală pentru băncile comerciale este relativ scăzut.

Ministerul de Finanţe a anunţat pe 9 februarie că guvernul a alocat o sumă totală de 71,85 de miliarde de yuani (10,26 miliarde dolari).

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă