Facebook a suprimat 32 de conturi suspecte.

Serviciile secrete americane avertizează în privința unor noi atacuri din partea Rusiei

Odată cu apropierea alegerilor de la jumătate de mandat din SUA, în sferele serviciilor americane persistă îngrijorarea privind posibilitatea unui atac direct asupra infrastructurilor americane și a unei noi ingerințe rusești.

Share

Gabriela Anghel 0 comentarii

Actualizat: 07.08.2018 - 07:54

Responsabili americani din agențiile de stat însărcinate cu securitatea țării, de la directorul FBI la șeful serviciilor secrete, au dorit să pună în gardă Casa Albă și populația asupra posibilității ca Rusia să-și continue tentativele de influență pentru „slăbirea și divizarea” țării.

Dan Coats, șeful serviciilor de informații, referindu-se la acest subiect, a precizat că amenințarea este reală.

„Aceasta continuă. Și noi continuăm să facem tot ce este posibil pentru a avea alegeri în care americanii să poată avea încredere”, a precizat Coats.

„Este o amenințare pe care trebuie să o luăm în serios”, a avertizat și Christopher Wray, șeful FBI. Iar în ce o privește pe Kirstjen Nielsen, ministrul Securității Interne, ea a subliniat că „democrația americană este în vizor”.

În acest context de îngrijorare, Facebook, violent criticată anul trecut pentru că ar fi servit ca platformă de dezinformare în timpul alegerilor din 2016, a anunțat reperarea de noi tentative „coordonate” de manipulare politică și rețeaua socială a suprimat 32 de conturi suspecte.

Precizând că nu știe cine se află în spatele acestei acțiuni „coordonate”, rețeaua socială a avansat că „o parte a acestor activități este coerentă cu ceea ce Facebook a văzut din partea Internet Research Agency (organizație legată de Rusia) în momentul alegerilor prezidențiale din 2016”.  

Comentarii