10.6 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăInternaționalServiciile secrete americane avertizează în privința unor noi atacuri din partea...

Serviciile secrete americane avertizează în privința unor noi atacuri din partea Rusiei

Responsabili americani din agențiile de stat însărcinate cu securitatea țării, de la directorul FBI la șeful serviciilor secrete, au dorit să pună în gardă Casa Albă și populația asupra posibilității ca Rusia să-și continue tentativele de influență pentru „slăbirea și divizarea” țării.

Dan Coats, șeful serviciilor de informații, referindu-se la acest subiect, a precizat că amenințarea este reală.

„Aceasta continuă. Și noi continuăm să facem tot ce este posibil pentru a avea alegeri în care americanii să poată avea încredere”, a precizat Coats.

„Este o amenințare pe care trebuie să o luăm în serios”, a avertizat și Christopher Wray, șeful FBI. Iar în ce o privește pe Kirstjen Nielsen, ministrul Securității Interne, ea a subliniat că „democrația americană este în vizor”.

În acest context de îngrijorare, Facebook, violent criticată anul trecut pentru că ar fi servit ca platformă de dezinformare în timpul alegerilor din 2016, a anunțat reperarea de noi tentative „coordonate” de manipulare politică și rețeaua socială a suprimat 32 de conturi suspecte.

Precizând că nu știe cine se află în spatele acestei acțiuni „coordonate”, rețeaua socială a avansat că „o parte a acestor activități este coerentă cu ceea ce Facebook a văzut din partea Internet Research Agency (organizație legată de Rusia) în momentul alegerilor prezidențiale din 2016”.  

Cele mai citite

Ministrul Andrei Spînu, din echipa Maiei Sandu, îi acuză de trădare pe politicienii care s-au dus la Moscova

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii al Republicii Moldova, îi acuză de trădare pe acei politicieni care și-au ținut congresul la Moscova. Înainte să fie numit ministru,...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...

Taiwanul mulțumește Statelor Unite pentru ajutorul militar de 2 miliarde USD

Guvernul din Taiwan a mulțumit Statelor Unite pentru ajutorul militar de circa 2 miliarde de dolari care a fost aprobat de Congres. Pachetul de ajutor...
Ultima oră
Pe aceeași temă